/ PHOTO BY JOSHUA J. COTTEN ON UNSPLASH
28/08/2023 u 19:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rim vodi bitku protiv miševa koji se okupljaju kod Koloseuma: Ima ih preko sedam miliona

Društvenim mrežama posljednjih su dana kružile slike i videozapisi pacova i miševa koji kopaju po smeću, ostacima hrane i plastičnim bocama u antičkom amfiteatru

Grad Rim je poduzeo nove inicijative za upravljanje hordama pacova i miševa koji su se okupili oko poznatog Koloseuma i antičkih rimskih ostataka, prenosi Klix.

Društvenim mrežama posljednjih su dana kružile slike i videozapisi pacova i miševa koji kopaju po smeću, ostacima hrane i plastičnim bocama u antičkom amfiteatru.

Gradski radnici postavili su zamke oko lokacije, očistili smeće koje je ostalo na tom području i provjerili ima li u šahtovima glodavaca proteklih nekoliko dana kazali su iz gradske uprave.

Grad je najavio preduzimanje novih korak u saradnji sa upraviteljima Koloseuma u borbi protiv pacova i miševa, a tvrde da je situacija pod "apsolutnom kontrolom"

Gradska uprava procjenjuje da je Rim dom za oko sedam milina pacova, ali područje oko Koloseuma i park Colle Oppio inače nisu "žarište". Ipak, vrućine protekli dana i priliv turista doveli su do velikih količina smeća, ostataka hrane i plastičnih boca koje su ostale na području, a privlače ove životinje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 22:09