ilustracija / - РАС
21/06/2022 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Руски хеликоптер нарушио ваздушни простор Естоније

Естонска војска саопштила је да је у суботу увече руски хеликоптер МИ-8 без дозволе ушао у ваздушни простор у југоисточној Естонији у области Коидула, недалеко од руског града Пскова

Естонија, чланица НАТО, саопштила је да је хеликоптер руских граничара нарушио њен ваздушни простор овог викенда и да је позван руски амбасадор, коме је уручена нота због тог инцидента.

Естонска војска саопштила је да је у суботу увече руски хеликоптер МИ-8 без дозволе ушао у ваздушни простор у југоисточној Естонији у области Коидула, недалеко од руског града Пскова.

Хеликоптер је био у естонском ваздушном простору готово два минута, навела је естонска војска, додајући да летјелица није представила план лета, да јој је транспондер био искључен и да није одржавала контакт са естонским службама за ваздушну навигацију.

Наводни упад је друго нарушавање естонског ваздушног простора ове године. Прошле године руске летјелице, војне и цивилне, нарушиле су естонски ваздушни простор пет пута, навела је војска.

Руски амбасадор у Данској је у петак позван у данско министарство спојних послова, када је руско војно пловило нарушило територијалне воде те земље код острва Борнхолм у Балтичком мору.

Инцидент се догодио у време када је велики број данских посланика био на острву за годишње окупљање политичара и лобиста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:47