/ - JEVGENIJ PRIGOŽIN. PRINTSCREEN
25/06/2023 u 12:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Agencije: Ne zna se gdje je šef Vagnera

Viđen je kako napušta okružni vojni štab u Rostovu, stotinama kilomatara južno od Moskve, kasno u subotu u sportskom terenskom vozilu, ali njegova lokacija u nedelju nije poznata,

Nakon što je kasno u subotu viđen kako napušta okružni vojni štab u Rostovu, stotinama kilometara južno od Moskve, u nedelju se ne zna gdje je vođa Vagnerovih plaćenika Jevgenij Prigožin, prenose svjetske agencije, prenosi N1.rs.

Teško naoružani ruski plaćenici povukli su se iz južnog ruskog grada Rostova preko noći nakon što su zaustavili napredovanje prema Moskvi prema sporazumu kojim je završena kriza koja je predstavljala izazov bez presedana autoritetu predsjednika Vladimira Putina.

Prema dogovoru, uz posredovanje bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, borci grupe Vagner vratili bi se u baze u zamjenu za bezbjednosne garancije, a njihov vođa Jevgenij Prigožin preselio bi se u Bjelorusiju.

Viđen je kako napušta okružni vojni štab u Rostovu, stotinama kilomatara južno od Moskve, kasno u subotu u sportskom terenskom vozilu, ali njegova lokacija u nedelju nije poznata, piše britanska agencija Rojters.

Francuska novinska agencija AFP napisala je da Prigožin mora otići u Bjelorusiju, a da se u nedelju ujutro ne zna gdje je šef Wagnera.

Vagnerovi borci povlače se iz regije Voronjež, koja graniči s Ukrajinom, objavile su lokalne vlasti u nedelju, ističući da se povlačenje odvija “bez incidenata”.

Glavni grad Moskva je u nedelju bio miran, nakon dogovora o deeskalaciji, s malo dokaza o povećanoj sigurnosti na ulicama. Ponedeljak je proglašen neradnim danom.

Čečenske specijalne snage raspoređene u ruskoj regiji Rostov kako bi se oduprle napredovanju plaćeničke grupe Vagner takođe su se povukle u nedelju, izvještava e novinska agencija TASS, citirajući zapovednika.

Specijalne snage vraćaju se tamo gdje su se ranije borile, rekao je zapovednik Aptij Alaudinov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:27