Papa Franja / - SHUTTERSTOCK
14/06/2023 u 21:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Papa Franjo bi u narednim danima mogao biti pušten iz bolnice

Papa Franjo u narednim bi danima trebao biti otpušten iz bolnice, a njegov oporavak od operacije napreduje normalno, bez komplikacija, objavio je Vatikan.

Papa Franjo je prošlu srijedu bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile. Papi je ugrađena mrežasta proteza, a ljekari žele biti uvjereni da je to učinjeno uspješno prije nego što puste 86-godišnjeg poglavara iz bolnice.

Papa prošlu nedjelju nije održao svoju podnevnu molitvu s balkona bolnice Gemelli kako ne bi bio pod naporom predugog stajanja. Vatikan je otkazao sve njegove javne i privatne nastupe do 18. juna.

“Sveti Otac se dobro odmorio tokom noći. Medicinski tim izvještava da njegov oporavak teče po planu, bez komplikacija, te ga stoga planiraju otpustiti u narednim danima, saopštio je portparol Vatikana Matteo Bruni.

Franjo je radio iz bolnice te je vrijeme provodio u maloj kapelici u apartmanu na desetom spratu, rezervisanom za pape.

Papa tradicionalno nema aktivnosti u julu, pa će imati cijeli mjesec odmora prije nego će otići u posjetu Portugalu od 2. do 6. avgusta. Papa bi od 31. avgusta do 4. septembra trebao boraviti i u Mongoliji, dosad najudaljenijoj destinaciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:07