Џефри Епштајн / - ртс
03/01/2024 u 17:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svijet trese groznica pred objavu "Epstajnove liste": Na udaru su mnoga poznata lica

Epstajn je počinio samoubistvo 2019. dok je čekao federalnu optužbu za seksualnu trgovinu ljudima. Veliki broj njegovih žrtava bile su maloljetnice

Njujorške sudije spremaju se da objave imena gotovo 200 pojedinaca povezanih sa seksualnom trgovinom Džefrija Epstajna i Gislejn Maksvel, potencijalno otkrivajući identitete brojnih poznatih lica koji su u pravnim dokumentima prije bili poznati samo kao Džon i Džej Dou, ili N.N lica. Rok za prigovore na otkrivanje ovih imena istekao je u ponedjeljak, gotovo devet godina nakon što je žrtva Virdžinija Đufre podnijela tužbu za klevetu protiv Maksvel 2015.

Slučaj protiv Maksvel takođe je postavio temelje za federalno suđenje za trgovinu ljudima u svrhu seksualnih usluga, što je rezultiralo njenom osudom po pet od šest optužbi i 20-godišnjom zatvorskom kaznom u decembru 2021.

Sudija Loreta Preske naredila je da se sudski dokumenti u tužbi moraju otpečatiti. Postoji 187 spominjanja „Džon Dou“ u sudskim dokumentima, a mnogi od njih dobiće sada prava imena, što bi moglo predstaviti neugodnost za mnoge osobe visokog profila povezane s Epstajnom.

Popis bi mogao uključivati bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, glumce i akademike. Britanski princ Endru, umješan u slučaj, takođe bi mogao biti imenovan. Prošle godine je princ platio milione Vidržiniji Đufre, kako bi se nagodila u tužbi koju je podnijela tvrdeći da ju je seksualno zlostavljao kad je imala 17 godina.

Bivši američki predsjednik Bil Klinton, identifikovan je kao „Doe 36“, spominje se u sudskim spisima više od 50 puta, navodi ABC News.

Epstajnov bivši pilot Leri Visoski svjedočio je 2021. da su Klinton i Tramp ljeteli Epstajnovim privatnim avionom. Ostali istaknuti putnici bili su princ Endru, bivši vođa većine u Senatu Džordž Mičel, pokojni senator iz Ohaja Džon Glen i glumac Kevin Spejsi, rekao je.

Epstajn je počinio samoubistvo 2019. dok je čekao federalnu optužbu za seksualnu trgovinu ljudima. Veliki broj njegovih žrtava bile su maloljetnice.

Očekuje se da će objavljivanje ovih imena dodatno rasvjetliti aktivnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:48