Početak rada / -FOTO: FCCG
21/11/2023 u 16:14 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počela radionica MIDPOINT Intensive Montenegro 2023

Christian Routh održaće 23. novembra masterklas na temu pisanja scenarija, pod nazivom “The Tools of Screenwriting and Dealing with the Industry”, koji je otvoren za javnost

image

Direktorica FCCG Božović pozdravila učesnike radionica

-FOTO: FILMSKI CENTAR CRNE GORE
Trening program MIDPOINT Intensive Montenegro, za četiri filmska tima iz Crne Gore počeo je danas rad u podgoričkom hotelu „Cue”.

MIDPOINT Intensive Montenegro program namijenen je filmskim profesionalcima iz Crne Gore, koji razvijaju projekte dugometražnih igranih filmova. Program je kreiran u saradnji MIDPOINT Instituta iz Češke, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore i Creative Europe MEDIA Deskom Crne Gore.

Izabrani filmovi i timovi

Za ovogodišnje izdanje programa, MIDPOINT u saradnji sa FCCG selektovani su:

„TRANSFER”  (Atomic Production) – Gana Čomagić, rediteljka, Rade Vukčević, scenarista i Ivan Čojbašić, producent; „MATURA”  (Galileo Production) – Nikola Vukčević, reditelj i Milorad Radenović, producent; „JAGLIKA” (KA Productions) - Andrija Mugoša, reditelj, Armin Behrem, scenarista i Iva Kasalica, producentkinja; i „SKARABEJ” (Far Production) - Mladen Vujačić, reditelj, Hajdana Baletić, scenaristkinja i Nemanja Popović, producent.

 

Tokom četvorodnevne radionice, filmski timovi će raditi na kreativnom razvoju scenarija, kao i na produkcijskim aspektima njihovih projekata. Nakon programa, uslijediće i onlajn konsultacije sa mentorima, a u skladu sa potrebama svakog od projekta koji budu učestvovali. Radionica se sastoji od grupnog rada mentora i polaznika, sa predavanjima, a za mentore su odabrana dva filmska stručnjaka iz Evrope – Christian Routh, skript supervizor iz Velike Britanije i Pavla Janoušková Kubečková, producentkinja iz Češke, stoji na sajtu Filmskog centra Crne Gore (FCCG).

Na početku radionice, učesnike i predstavnike MIDPOINT-a pozdravila je Aleksandra Božović, direktorica FCCG. Marija Nikčević, savjetnica za međunarodnu saradnju i promociju u FCCG, zahvalila je MIDPOINT-u na dobroj saradnji i nastavku programa koji se, kroz ranije partnerstvo ove dvije organizacije, pokazao kao izuzetno koristan za reditelje, scenariste i producente sa projektima u razvoju.

image

Detalj s početka današnjeg rada

-FOTO: FCCG

Takođe, 23. novembra u 17 časova, u organizaciji Creative Europe MEDIA Deska Crne Gore biće održan i masterklas na temu pisanja scenarija, pod nazivom “The Tools of Screenwriting and Dealing with the Industry“, koji će održati Christian Routh. Masterklas je otvoren za javnost.

MIDPOINT Intensive Montenegro se realizuje od 21. do 24. novembra 2023. godine u Podgorici.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:19