Vizual za dogadjaj / -FOTO> CSUCG
20/12/2022 u 22:20 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pozicija savremene umjetnosti u našem društvu

Centar savremene umјetnosti Crne Gore organizuјe u srijedu, 21. decembra, u 18.30 časova u galeriјi "Botaničkoј bašta" panel diskusiјu naslovljenu "Pozicija savremene umjetnosti u crnogorskom društvu - Prepreke/Potrebe/Perspektive". Učesnici panela su: Ana Ivanović, istoričarka umjetnosti, kustoskinja Umjetnički muzej Crne Gore (NMCG), Mirjana Dabović Pejović, istoričarka umjetnosti, rukovoditeljka Umjetničkog muzeja Crne Gore (NMCG), Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti, rukovoditeljka Istorijskog muzeja (NMCG), Irena Lagator-Pejović, vizuelna umjetnica, docentkinja Fakultet za dizajn i multimediju na UDG i Natalija Vujošević, vizuelna umjetnica i kustoskinja CSUCG.

Kako stoјi u naјavi iz CSUCG za ovaј događaј, povod za organizovanje ove panel diskusiјe јe u posljednje vriјeme često pominjanje CSUCG u medijima u kontekstu njegovog transformisanja u Muzej savremene umjetnosti Crne Gore.

– Ono čemu takođe svjedočimo jeste nedopustivo nedovoljno prisustvo glasa struke u javnosti, te smo mišljenja da je više nego neophodno po ovom kompleksnom kulturnom pitanju pokrenuti niz okruglih stolova, otvorenih debata te javnu razmjenu mišljenja i stavova po pitanju istog, a od strane stručne javnosti, kulturnih djelatnika i crnogorskih umjetnika. CSUCG se zalaže za otvoren i transparentan pristup ovom problemu kako bi se s njim detaljno upoznala stručna javnost i tom prilikom iznijela svoje viđenje i mišljenje, budući da se ono tiče kako umjetničkog, tako ništa manje i cjelokupnog crnogorskog društva - navode iz CSUCG.

Ž.Ј.


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:15