Promocija knjige Dritana Abazovića / - FOTO: D.ABAZOVIć/FB
08/03/2024 u 17:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prepuna sala na promociji Abazovićeve knjige u Ulcinju: " Nismo još zaboravili prave vrijednosti"

Nakon uspješnih promocija engleskog izdanja knjige "Kritika globalne etike" autora Dritana Abazovića na prestižnim univerzitetima u SAD i Italiji, kao promocija u Podgorici i Albaniji, sinoć je održana promocija u Centru za kulturu u Ulcinju.

Sala je bila tijesna da primi sve ljubitelje rada bivšeg premijera i lidera URE s obzirom na to da je prisustvovalo preko 1000 ljudi.

Prvo je održan program gdje je Abazović svojim saradnicima održao govor, da bi zatim uslijedila pitanja javnosti i medija, a potom fotografisanje i autogrami. Pored Abazovića najveću pažnju izazvala je njegova porodica koja mu je pružila najveću podršku i usrećila ga prisustvom.

- Hvala svim dobrim ljudima, lijepo je kad se okupljamo lijepim povodom, a ovog puta je oko knjige. To je znak da nismo još zaboravili prave vrijednosti. Imaćemo turneju po ostalim gradovima u Crnoj Gori, a tokom aprila trebalo bi da održimo i veliku promociju u Beogradu, gdje sam uvijek lijepo dočekan. Već smo blizu konačnog dogovora oko termina. Bilo je puno pitanja za to, pa se radujem druženju sa čitaocima u Srbiji. Tema nema nikakav lokalni karakter, tako da mislim da je potpuno svejedno čita li se knjiga u Beogradu, Madridu ili Sidneju… Siguran sam da to svemu daje posebnu draž - izjavio je Abazović.

Bivši crnogorski premijer u knjizi tretira problem politike i etike, te detaljno, kroz istorijski kontekst, analizira aktuelne kompleksne teme koje obuhvataju razne naučne discipline poput: istorije političkih ideja, političke filozofije, sociologije, etike, teologije i drugih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:14