Marija Nešić,staling:Suzana Peric / -FOTO:DEJAN MILIĆEVIĆ
29/07/2023 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sopran Marija Nešić nastupa sjutra u marini Luštica bay

Operska umjetnica u Tivat donosi remek-djela italijanskih kompozitora, ali i kompozicije iznenađenja koje umjetnica uvijek nenajavljeno izvede na koncertu

Operska umjetnica, sopran Marija Nešić nastupiće po drugi put u Luštici Bay, na koncertu u nedjelju, 30. jula u 21 čas u Amfiteatru u marini Luštica Bay. Na repertoaru će se naći napolitanska muzika i remek-djela klasičnog repertoara italijanskih kompozitora, ali i kompozicije iznenađenja koje umjetnica uvijek nenajavljeno izvede na koncertu.
Popularne pjesme "O sole mio", "Granada", "Chitarra romana", Nešićeva izvodi na poseban način, uz interesantan performans i pojavu koja očarava publiku pa su njeni koncerti pravi specijalitet za poštovaoce čuvenih kompozicija italijanske muzike.

- Pored standardnog repertoara koji izvodim na koncertima, a koji se sastoji od napolitanskih pjesama, arija, možete često čuti i popularne pop pjesme, obrađene u operskom maniru. Volim da eksperimentišem, da istražujem svoj glas, pomjeram granice i razbijam predrasude - kaže Nešićeva o repertoaru koji izvodi.

Ona često otpjeva i nešto što se uopšte ne očekuje.

Publika će na koncertu imati priliku da, pored nevjerovatne energije i bogatog soprana Marije Nešić, uživa u muzici petočlanog orkestra, koga čine pijanista Milivoje Veljić, harmonikaš Nenad Ljubenović, gitarista Zoran Anić, perkusionista Dmitrij Ivanilov, basista Stevan Kovačević.

Uz ovaj muzički sastav Marija nastupa na mnogim koncertima i festivalima, a u planu su joj koncerti u Londonu, Barseloni, Marbelji i mnogim drugim destinacijama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 12:57