/ CHRIS JACKSON/GETTY IMAGES-CHRIS JACKSON GETTY IMAGES
06/12/2023 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tajna vitke linije Kejt Midlton

Antioksidativni smuti za doručak

Kejt Midlton, sa 41 godinu, održava mladalačku, savršenu figuru. Nije tajna da je ishrana princeze od Velsa stroga, a glavni dio te ishrane čine voće i povrće koje konzumira svakodnevno u različitim oblicima.

Jedan od omiljenih recepata Kejt Midlton je smuti koji obiluje antioksidantima, a koji joj daje energiju i vitalnost. Da li vas interesuje recept? Saznajte kako da pripremite ovaj smuti, kakve će to koristi imati za vaše zdravlje i kada ga piti da biste izgledali 10 godina mlađe kao princeza od Velsa.

Ishrana Kejt Midlton je veoma zdrava i uravnotežena, jer se zasniva na konzumiranju sirovog voća i povrća. Na taj način se iskorišćavaju sve hranljive materije, vitamini, minerali i enzimi, koji su neophodni za pravilno funkcionisanje tela. Pored toga, voće i povrće bogato je vlaknima, podstiče varenje i eliminiše toksine.

Ali pored ishrane, princeza od Velsa vodi računa i o svojoj fizičkoj kondiciji tako što mnogo vježba. Ima ličnog trenera sa kojim trenira u teretani, pohađa časove krosfita i joge, koji joj pomažu da ojača mišiće, te poboljša fleksibilnost i ravnotežu.

Šta princeza od Velsa jede za doručak

Doručak princeze od Velsa obično se sastoji od činije ovsenih pahuljica sa različitim voćem i orašastim plodovima. Kejt voli da popije svoj omiljeni antioksidativni smuti na prazan stomak koji sprečava upale, podstiče izbacivanje viška vode iz tijela i čuva liniju. Ovaj smuti je napravljen od kelja, spiruline, mača čaja, spanaća, rimske salate, korijandera i borovnica. Svi ti sastojci obiluju hranljivim sastojcima i pomažu da princeza izgleda njegovano i mnogo mlađe za svoje godine. Koje prednosti ima ovaj smuti?

 Diuretik. Pomaže u uklanjanju viška tečnosti i natrijuma iz tijela, te na taj način sprečava zadržavanje tečnosti, nadimanje, hipertenziju i čuva bubrege.

Antioksidansi. Pomaže u zaštiti ćelija od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, te time usporava starenje organizma.

Antiinflamatorno. Pomaže u smanjenju upale zahvaljujući antiinflamatornim svojstvima kelja, spiruline, matča čaja, korijandera i borovnice.

Detoksikacija. Ovaj smuti pomaže u čišćenju organizma od štetnih materija koje se nakupljaju usled zagađenja, stresa, loše ishrane ili konzumiranja alkohola i cigareta.

Dugotrajan osjećaj sitosti. Smuti koji konzumira Kejt Midlton pomaže u kontroli apetita i izbjegavanju grickanja između obroka, što može podstaći gubitak težine.

Kako se priprema smuti

Da biste pripremili smuti Kejt Midlton, samo sledite sledeće korake:

Dobro operite i osušite kelj, svježi korijander, spanać, rimsku salatu i listove korijandera. Zatim ih ubacite u blender.

Dodajte kašičicu spiruline u prahu, kašičicu mača čaja u prahu i kašičicu čija sjemenki (prethodno odstojalih u hladnoj vodi da nabubre).

Dodajte šolju borovnica (može i zamrznutih) i šolju mlijeka ili vode (šta više volite). Možete koristiti bademovo, ovseno, sojino ili kokosovo mlijeko, na primjer. Biljno mlijeko će smutiju dati više kremastosti i ukusa, ali i više kalorija.

Dobro izmiksajte. Ako želite slađi napitak dodajte med ili steviju.

Ako želite ređi napitak, dodajte još vode ili mleka. A ako želite gušći smuti, dodajte još malo borovnica ili čija sjemenki.

Ovo je idealan smuti za doručak, jer će vam dati puno energije i hranljivih materija za početak dana. Naravno, zapamtite da uravnotežena i zdrava ishrana mora da uključuje sve namirnice i obroke u toku dana. Vitka linija se ne postiže samo dobrim doručkom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:30