/ -
21/11/2023 u 14:36 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Na gradskim ulicama još jedan „pauk”

Novo vozilo ima specijalnu hidrauličnu dizalicu za podizanje motornih vozila. Vrijednost nabavke je 123. 966 eura bez PDV-a, navode iz Službe za odnose s javnošću

Pušteno je u rad novo specijalno vozilo "pauk" u cilju suzbijanja nepropisnog parkiranja. Saobraćajnice u gradu, kako su saopštili iz Službe za odnose s javnošću, sada će obilaziti šest "pauk" vozila raspoređenih u tri smjene.

V.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Branko Kovačević poručio je da je ovo još jedan pokazatelj da je služba na čijem je čelu ozbiljna u namjeri da komunalni red, kada je u pitanju parkiranje vozila, bude na mnogo većem nivou nego što je to bio slučaj do sada.

– Novo vozilo ima specijalnu hidrauličnu dizalicu za podizanje motornih vozila. Vrijednost nabavke je 123. 966 eura bez PDV-a (iznos PDV-a 26.033,06 eura), i u tenderskoj proceduri je nabavljen od ponuđača Pegasus sa Cetinja. Specijalno motorno vozilo "pauk" je konstruisano da podiže teret do pet tona sa maksimalnom udaljenosti od 8,19 metara. Sam raspon hidraulične dizalice omogućava izmještanje onih nepropisno parkiranih vozila koja su udaljena od same ivice kolovoza ili trotoara i nalaze se iza neke prirodne ili vjestačke prepreke. Propisana nosivost omogućiće izmještanje i težih terenskih vozila – navode iz Službe za odnose s javnošću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
PAUKPODGORICA
16. maj 2024 14:03