/ -
07/07/2023 u 15:55 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Olivera Injac razgovarala sa austrijskom delegacijom: Predloženo potpisivanje sporazuma o saradnji

Od izuzetnog značaja je da iskoristimo ostvarene kontakte, znanje i iskustvo, kako bismo stavili u funkciju sve potencijale grada i time dali doprinos EU integracijama, rekla je Olivera Injac, gradonačelnica

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sastala se sa delegacijom austrijske pokrajine Burgenland na čelu sa Kristijanom Sagarcom, poslanikom Evropskog parlamenta. Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i Karl Miler, ambasador Austrije u Crnoj Gori, kako su saopštili iz PG biroa, gradonačelnica je predstavila planove razvoja Podgorice, a u čijem ostvarivanju može pomoći saradnja sa međunarodnim stručnjacima i primjena dobrih praksi.

– Od izuzetnog značaja je da iskoristimo ostvarene kontakte, znanje i iskustvo, kako bismo stavili u funkciju sve potencijale grada i time, sa nivou lokalne samouprave dali doprinos EU integracijama. Cijeneći primjere dobre prakse, izražavam zadovoljstvo što smo u prilici da razgovaramo o projektima koji mogu unaprijediti funkcionisanje Glavnog grada, a samim tim i pobošljati uslove života građanki i građana Podgorice – kazala je Injac.

Sagarc je tokom sastanka predložio potpisivanje sporazuma koji bi definisao oblasti saradnje i ponudio ekspertsku pomoć, posebno naglašavajući iskustvo u korišćenju strukturnih fondova EU. Jedna od tema bila je i unapređenje rada gradskih službi kroz organizovanje razmjena i obuka sa kolegama iz Austrije.

– Gradonačelnica Injac ukazala je na potrebu ravnomjernog razvoja urbanih i ruralnih gradskih sredina čemu može doprinijeti iskustvo gradova čiji predstavnici su članovi delegacije koja je bila u posjeti Glavnom gradu – navode iz PG biroa.

Sastanku je prisustvovala predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i zamjenici gradonačelnice Luka Rakčević i Danilo Šaranović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:19