/ -
24/03/2022 u 10:02 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опозиција поново није присуствовала сједици парламента Тузи: ДПС бојкотује Скупштину због непотизма

Одборник БС Аднан Пепић саопштио је у парламенту да је због свог политичког става да остане уздржан на гласању о буџету доживио низ непријатности, а Енес Ђокај, одборник ДУА, да је прошао кроз исто након изношења става да његова партија није добила довољно функционерских мјеста

Одборници Демократске партије социјалиста и Социјалдемократа јуче су бојкотовали сједницу Скупштине општине Тузи на којој је усвојен извјештај о раду предсједника Општине, органима управе и служби општине у години за нама. Ово је друга сједница за редом коју опозиција бојкотује. Одборнички клуб ДПС Тузи одсуство са сједнице образложио је саопштењем на званичној ФБ страници странке.

– Актуелна већина локалне управе, тзв."борци" против непотизма и партиjског запошљавања су управо оличење истих, гдjе имате примjер да jе из jедне породице запослено више чланова, док су остале грађане, коjи не размишљаjу као они, или ниjесу блиски било коjоj партиjи коjа врши власт, оставили да се сами сналазе у тешкоj економскоj ситуациjи. Кумове, приjатеље и партиjске другове су смjестили у удобне фотеље у скоро свим органима Општине. Jедноумље коjе jе завладало превазилази стандарде основних принципа демократиjе, и управо из тих и многих других разлога не желимо да даjемо легитимитет сjедници СО Тузи. Непринципиjелност поjединих политичких субjеката, коjи су дио власти, и прећутно одобравање свега онога што смо навели, довољан jе показатељ да им jе лични и партиjски интерес на првом мjесту, док грађане покушаваjу задовољити асфалтирањем пар путних праваца, коjи се на краjу краjева и финансираjу од новца грађана – саопштавају из ДПС-а Тузи.

Они су поручили да док год власт не схвати да су и сви грађани исти не виде разлоге да сjедницама присуствуjу. Разлог недоласка одборника СД нијесмо успјели сазнати упркос показаном интересовању кроз прослијеђене позиве и поруке.

Одборник Бошњачке странке Аднан Пепић саопштио је у парламенту да је због свог политичког става да остане уздржан на гласању о буџету доживио низ непријатности. Он је на прошлој сједници био уздржан на тачку о буџету, незадовољан улагањима у Карабушко поље.

– Кренула је хајка против мене јер нијесам гласао за буџет. Говорили су да сам непријатељ Општине и предсједника. То су неистине. Кренула је права хајка као да сам се удружио са неким другим политичким субјектима. То је мета мојој дјеци, а ја то не желим. Нисам хтио нанијети штету. Да је мој глас одлучивао подржао бих буџет – каже Пепић.

Енес Ђокај, одборник Демократске уније Албанаца, поново је указао да његова партија није добила довољно функционерских мјеста, али се нада да ће се то исправити.

– Дијелио сам исту судбину као Аднан Пепић.

Вјерујем да ћемо наћи заједнички језик и да ДУА има своје мјесто ту гдје припада и да наставимо заједно до краја мандата који смо заједо започели – каже Ђокај.

Предсједник Општине Ник Ђељошај вјерује да општинско руководство заслужују поштовање за све оно што су урадили прошле године.

– Ниједан одборник не треба да буде под притиском, већ да самостално донеси одлуке. Све су ово одлуке које ви доносите, а ми примјењујемо. Видите дио са ваше десне стране, чак ни критику немају. Власт је боља када је опозиција активна, али овдје због изостанка квалитетне опозиције рађа се то да ми унутар већине треба да се китикујемо. Ово више говори о њима. Бојкотовати мјесто за које их је народ бирао је неодговорност – наводи Ђељошај.

За извјештај предсједника гласало је 17 одборника власти. Једногласно је усвојен и агробуџет за ову годину. Енес Ђокај каже да повећање издатака отежава пољопривредну производњу.

– Општина Улцињ не издваја ни један цент за пољопривреду, па са овим нашим цифрама не стојимо толико лоше. Предлажем да онима који буду имали инвестиције да им буде враћен дио средстава – наводи Ђокај.

Смаиљ Чунмуљај, одборник Албанске алтернативе, каже да му је драго што ће Општина контролисати трошење средстава, јер је раније ту било пропуста.

Одборници су гласали и да се цјеновник сакупљања отпада усагласи са законом по којем ће се цијена обрачунавати по квадратури објекта. Због тога цијена ће се од 1. априла увећати за седам одсто. Енес Ђокај је каже очекивао умањење цијена јер Комунално не плаћа депоновање отпада. Одборник Албанске алтернативе Агрон Душај предлаже да се нађе мјесто за сакупљање пластике и најлона. Никола Цамај, директор Комуналног, каже да ће сада на губитку бити само они којима је подгоричка Чистоћа обрачунала мању квадратуру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ДПС ТУЗИ
30. april 2024 23:26