/ -
20/07/2022 u 18:44 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

TO Podgorice, Bara i Tivta predstavile ponudu u Velikoj Britaniji

Na sajmu National Geographic Traveller Food posjetioci su na crnogorskom štandu degustirali neke od tradicionalnih specijaliteta nacionalne kuhinje

Turističke organizacije Tivta, Bara i Podgorice, predstavili su ponudu Crne Gore kao izuzetne nove birdwatching destinacije na sajmu Global Birdfair koji je održan u Oakhamu u Velikoј Britaniji. Iz TO Podgorica su istakli da јe ovaj sajam najveći događaj te vrste koјi okuplja izlagače i ljubitelje posmatranja ptica iz svih krajeva svijeta.

– Pored brojnih štandova birdwatching destinacija, proizvođača optičke i foto opreme, za posjetioce sajma organizovana su i brojna predavanja, panel diskusije, umjetničke izložbe i razgovori na temu zaštite biodiverziteta. Pored toga, predstavljena јe i gastro ponuda Crne Gore na "National Geographic Traveller Food" festivalu koji je održan u Londonu. Posjetioci festivala na crnogorskom štandu degustirali su neke od tradicionalnih specijaliteta nacionalne kuhinje, specifičnih za različite krajeve zemlje, kao što su nezaobilazni pršut i sir, paštrovske ruštule, priganice, pite, kao i vino i upoznaju se kako sa gastronomskom ponudom, tako i sa ukupnom turističkom ponudom destinacije putem promotivnih materijala – naveli su iz TO Podgorica.

Turističke organizacije ponudu na sajmovima u Velikoj Britaniji predstavili su uz podršku Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom i u saradnji sa turističkom agencijom Monticola, koju je osnovao Centar za zaštitu i proučavanje ptica. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 09:07