Kilijan Mbape / -FOTO: EPA
04/01/2024 u 16:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mbape: Još nisam donio odluku

Najbolji fudbaler Pari Sen Žermena ističe da mu je primarno da osvoji trofeje ove sezone

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape rekao je da još nije donio odluku o svojoj budućnosti.

Mbapeov ugovor sa pariskim klubom ističe na kraju sezone, a mjesecima se spekuliše da bi mogao da pređe u Real Madrid. Francuski reprezentativac je u junu obavijestio klub da ne želi da iskoristi opciju da produži ugovor na još godinu dana.

- Prije svega, ja sam vrlo, vrlo, vrlo motivisan za ovu sezonu. Ona je vrlo važna - rekao je Mbape, prenio je Bi-Bi-Si.

Mbape je sinoć postigao gol u pobjedi Pari Sen Žermena protiv Tuluza 2:0 i osvajanju Superkupa Francuske.

- Kao što sam rekao, imamo još trofeja koje moramo da osvojimo, a pošto smo sada osvojili jedan, to je obavljeno. Posle toga, ne, nisam donio odluku o budućnosti. Ali u svakom slučaju, uz dogovor koji sam postigao sa predsjednikom (Naselom Al-Kelaifijem) ovog ljeta, nije važno šta ću odlučiti - naveo je Mbape. - Uspjeli smo da zaštitimo sve strane i da sačuvamo mir u klubu za izazove koji su pred nama, tako da je to najvažnija stvar. A sve drugo možemo reći da je sporedno.

Mbape je 2017. godine prešao u Pari Sen Žermen na pozajmicu iz Monaka, prije nego što je potpisao ugovor sa pariskim klubom vrijedan 180 miliona eura. Kao slobodan igrač mogao je da napusti Park prinčeva na kraju sezone 2021/2022, ali je tada produžio ugovor na dvije godine, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana.

Mbape je obavijestio klub da ne želi da iskoristi tu opciju, pa nije išao sa ekipom na predsezonsku turneju po Japanu. On se posle toga vratio u prvi tim, nakon što su, kako je klub naveo, obavljeni vrlo konstruktivni i pozitivni razgovori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 19:05