Završnica kupa u Tivtu / -FOTO: KSCG
07/02/2024 u 10:43 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žreb za Kup u petak u KSCG

Finalni turnir biće na programu od 13. do 15. februara, u muškoj konkurenciji nastupiće osam ekipa, a u ženskoj četiri

U petak će se u prostorijama Košarkaškog saveza u Podgorici održati žreb, uoči finalnog turnira Kupa Crne Gore za seniore i seniorke, koji će se održati u Tivtu.

Finalni turnir biće na programu od 13. do 15. februara, u muškoj konkurenciji nastupiće osam ekipa, a u ženskoj četiri.

Prvog dana turnira igraće se mečevi četvrtfinala kod muškaraca, dok su drugog dana na programu polufinalni dueli, a 15. februara igraće se oba finala.

Seniorke će se za trofej boriti od 17 časova, a tri sata kasnije počeće finale u muškoj konkurenciji.

Kada su u pitanju košarkaši, među učesnicima će biti tri ekipe iz ABA lige - Budućnost Voli, SC Derbi i Mornar, te četiri najbolje plasirane ekipe iz Prve A lige, a to su prema dosadašnjem plasmanu na tabeli Teodo, Podgorica, Primorje 1945 i Sutjeska, te najbolja ekipa iz Prve B lige, koja će biti poznata prije žreba.

Sa druge strane, kod seniorki će nastupiti četiri najbolja prvoligaša – Budućnost Bemax, Podgorica, Primorje i Trebjesa.

Žreb će se obaviti u petak u podne, nakon čega će biti održana konferencija za novinare, na kojoj će biti predstavnici timova učesnika finalnog turnira.

Prošle godine, u muškoj konkurenciji, trofej je osvojila ekipa Budućnost Voli, koja je u finalu savladala Podgoricu – 76:67, dok je kod dama, dominaciju nastavila Budućnost Bemaks, koje su u meču za trofej lako savladale Herceg Novi (122:54).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KSCGKUP CRNE GORE
06. maj 2024 21:09