Rukometašice Budućnosti / - FOTO: ŽRK BUDUćNOST
19/07/2022 u 17:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budućnost počela pripreme za novu sezonu

Budućnost Bemax je ponovo na okupu, nakon ljetnje pauze kreće uigravanje za novu sezonu EHF Lige šampiona

Izabranice Bojane Popović prvi trening odradile su u Sportskom centru „Morača“.

- Biće nam pakleno vruće, ali i pakleno teško. Ekipa je dosta slična prošlogodišnjoj, nema puno novina. Radiće se jako tokom prve dvije sedmice, poslije toga ćemo trenirati ovdje sa Krimom i otići u Ljubljanu. Djevojke su imale pet-šest sedmica da se odmore, sad su spremne za rad - rekla je Bojana Popović.

Šefica stručnog štaba vjeruje da će ekipa dostići adekvatan nivo forme do 10. septembra, kada na otvaranju Lige šampiona gostuje Kastamonuu.

- Ove godine ćemo, za razliku od prošle, imati trenažne cikluse sa Krimom i odigrati nekoliko utakmica prije samog starta Lige šampiona. Imaćemo i turnir u Korpivnici, tako da je malo bolja situacija nego lani. Nama je bitno da od starta Lige šampiona budemo na nivou da možemo da odradimo posao, ne možemo da dižemo formu kroz nju.

U odnosu na kraj prošle sezone, u ekipi nema Anastasije Babović i Brune Zrnić, dok su ranije otišle Tatjana Brnović, Valerija Maslova i Ivana Mitrović. Za matični klub će nakon dvije godine (prvu nije igrala zbog trudnoće, drugu provela u Kastamonuu) igrati Milena Raičević, vratile su se i Vanesa Agović i Ivana Godeč, a nova lica su mladi lijevi bek iz Bugarske, Mari Plamenova Tomova i desno krilo iz Brazila, Adrijana Kardoso de Kastro.

- Prelijep je osjećaj što sam opet ovdje. Prve godine sam odsustvovala zbog lijepih stvari, drugu provela u Kastamonuu, ali sam sada srećna i jedva čekam da sve počne. Kao da nisam ni odlazila - istakla je 32-godišnja Podgoričanka na večerašnjem prvom treningu „plavih”.

Jedna od najboljih crnogorskih rukometašica svih vremena je svjesna da je ekipa dosta slabija nego kada je ona bila tu.

- Dosta toga se promijenilo, ekipa nije na visokom nivou, sa vrhunskim igračicama. Okosnica su mlade, koje bi uz nas nekoliko iskusnijih trebalo da napreduju iz meča u meč. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Prethodna sezona Budućnosti nije bila loša, naprotiv, a vjerujem da ćemo ove uspjeti da napravimo bolji rezultat.

Podgoričanke su lani ostale bez osmine finala Lige šampiona, sada je to cilj.

- Ne izgleda mi to neostvarivo. Grupa je adekvatna, sve je na nama. Od prve utakmice u Kastamonuu želimo da koristimo prilike. Igrala sam tamo, dobro ih poznajem i vjerujem da ćemo uspjeti da ozbiljno uđemo u Ligu šampiona - naglasila je dugogodišnja kapitenka.

Dres Budućnosti nosiće i najbolja igračica iz prošle sezone, Matea Pletikosić, koja je pod ugovorom sa Krimom, ali je opet pozajmljena “plavima”.

Budućnost će veći dio priprema odraditi u Podgorici, gdje početkom avgusta na sparinge dolazi Krim. Podgoričanke će 20. avgusta igrati sa prvakom Srbije - Železničarom iz Inđije, a dan kasnije putuju u Ljubljanu, na “uzvratnu posjetu” timu Dragana Adžića.

Za 26. i 27. avgust je planiran nastup na Memorijalnom turniru “Josip-Bepo Samardžija” u Koprivnici, a 10. septembra je prvi meč u Ligi šampiona protiv Kastamonua u Turskoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 20:21