Itana Grbić / -FOTO: STEFAN IVANOVIć//Matchlens
09/10/2023 u 18:47 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Lavice" na okupu: Zagrijavanje za Svjetsko prvenstvo

Pobjede protiv Turske i Bugarske se podrazumijevaju

Nove kvalifikacije, novi izazovi i zagrijavanje za Svjetsko prvenstvo - najbolje rukometašice Crne Gore okupile su se danas u Podgorici i počele pripreme za mečeve protiv Turske u srijedu u "Bemaks areni" i Bugarske, četiri dana kasnije u Šumeni.

Duele protiv autsajdera u kvalifikacionoj grupi 6 za plasman na EHF Euro 2024, koji će poslužiti za ono što ih čeka na planetarnoj smotri, koja će se od 30. novembra do 17. decembra održati u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

Prvi put od prošlog novembra i mečeva u "Morači" bronzana selekcija sa posljednjeg EP, koja će biti lišena usluga Đurđine Jauković koju čeka duga pauza imaće priliku da igra pred svojom publikom. 

- Kad god se sjetimo novembra i Evropskog prvenstva uvijek se budi poseban osjećaj i ponos. Sve je to prošlo, ispred nas je novo prvenstvo, novi izazovi. Možda i najteža godina – olimpijska. Moramo to zaboraviti, zadržati dobre stvari koje su bile, raditi na nekima gdje treba da napredujemo. Oslabljeni smo. Šokirala nas je vijest za Đininu povredu, ali smo svi uz nju i čekamo je - kazala je Itana Grbić i poželjela oporavak najboljoj drugarici.

Nedostajaće Đina mnogo, ali nije prvi put da se "lavice" susreću sa problemima.

- Moram se vratiti na olimpijske kvalifikacije za Tokijo kad smo bili bez Tanje, Milene, Marine. Dosta igrača je falilo, ali kad dišemo kao jedno, imamo zajednički motiv uvijek to nadomjestimo. Nadam se da će i ovoga puta biti tako. Imamo dvije provjere, nadam se da ćemo dobro da ih iskoristimo, jer pred Svjetsko neće biti previše vremena - istakla je Grbić.

Protiv Turkinja i Bugarki očekuju se četiri boda.

- Sjećam se kao kadetkinja da sam igrala protiv Bugarske. Najbitnije je kako se mi spremimo i odradimo posao onako kako se dogovorimo. Generalno, sa svima možemo da igramo - zaključila je Grbić.

Debitantkinja Jelena Vukčević je presrećna što je prvi put sa seniorkama.

- Osjećaj je fenomenalan. Drago mi je što je Nina (prim. aut. juniorska reprezentativka Nikolina Marković takođe je dio seniorskog tima) sa mnom. Rekla sam ranije, poseban je osjećaj igrati za svoju državu. San je to svakog mladog igrača. Trening sa seniorskom selekcijom je korak ka ispunjenju snova - kazala je talentovana rukometašica Budućnost Bemaksa.

image

Jelena Vukčević

-FOTO: STEFAN IVANOVIć//MATCHLENS

Mečevi protiv Turske i Bugarske su dobra prilika da upiše i prve minute za seniorsku selekciju.

- Polako se spremamo za te dvije utakmice. Gledamo video snimke. Niko ne treba da se potcijeni i sa tim razmišljanjem ulazimo u pripremu mečeva. Ovo je uigrana ekipa, neće biti problema da spremimo utakmice na najbolji mogući način i postignemo željene rezultate - zaključila je Vukčević.

Rival u kvalifikacionoj grupi 6 je još Srbija, a plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta izboriće po dvije prvoplasirane selekcije iz osam grupa, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:33