Bojana Popović želi da ekipa odigra hrabro / -FOTO: DEJAN STARčEVIć/ŽRK BUDUćNOST
15/09/2023 u 16:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Pokazati više nego protiv Bitighajma

Budućnost Bemaks sjutra (18.00) gostuje danskom Odenzeu u drugom kolu EHF Lige šampiona

Budućnost Bemaks u Odenzeu, protiv uzuteno kvalitetnog tima, želi da pokaže da može volje od onog što je prikazala protiv Bitighajma na startu Lige šampiona, kazala je trener podgoričkih rukometašica Bojana Popović.

Budućnost Bemaks sjutra (18.00) gostuje danskom Odenzeu u drugom kolu EHF Lige šampiona.

Oba tima poražena su na startu nove sezone Lige šampiona.

Budućnost je pred svojim navijačima izgubila od Bitighajma (27:22), dok je danski predstavnik poražen na gostovanju CSM Bukureštu (28:24).

Odenze je u prelaznom roku angažovao osam novih igračica, a kormilo kluba preuzeo je norveški stručnjak Ole Gustav Gjekstad, nakon što je tri puta osvojio trofej Lige šampiona sa Vajpersom.

Trener Bojana Popović kazala je da izuzetno respektuje rivala, ali i da očekuje da njen tim odgovori prije svega odbrambeno mnogo bolje nego protiv Bitighajma.

Govoreći o rivalu, ona je istakla da je Odenze tipičan predstavnik skandinavskog rukometa.

- Trče dosta, a za njih je specifično i da imaju dosta novih bekova uz nekoliko starih koji su bili tu uigrani. Napravili su rotaciju koja je mnogo veća i raznovrsnija, imaju i šutere i fintere i nešto što je mnogo teže zaustaviti nego Bitinghajm gdje smo znali šta treba da radimo, ali nismo odgovorili tim zadacima - rekla je Popović.

Prema njenim riječima, bitno je da odbrambeno odgovore, prije svega karakterom, da pokažu da stvarno mogu kao tim da odrade neke stvari.

- Idemo u utakmicu hrabro da pokažemo da možemo bolje, biće strašno teško, ali je cilj da se iz utakmice u utakmicu podižemo, što nismo uspjeli kroz pripremni period zbog mnogo izostanaka igračica. Sama ta situacija koja se desila sa promjenom velikom u odnosu na prošlu godinu, mi kostur ekipe tražimo tek sada - rekla je Popović.

Ona je naglasila da je ključ da pronađe igračice koje će da iznesu veliki dio utakmica i odbrambeno i napadački.

- Cilj nam je da se izdignemo i odigramo dobru utakmicu zbog našeg samopouzdanja i zbog onoga što nam slijedi, a to je utakmica sa Savehofom koja nas najviše interesuje i kasnije Debrecin - rekla je Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:03