U Podgorici predstavnici 19 zemalja / -FOTO: COK
23/04/2023 u 14:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Podgorici održan 19. debrifing seminar Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara

Na seminaru u hotelu Hilton učestvovali su predstavnici 19 zemalja učesnica Mediteranskih igara, uključujući crnogorske, kao i organizatori posljednjih i predstojećih Igara, u Oranu, odnosno u italijanskom Tarantu

Crnogorski olimpijski komitet i Podgorica su posljednjih dana ove sedmice ugostili 50 predstavnika nacionalnih olimpijskih komiteta članica Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara i međunarodnih sportskih federacija na 19. debrifing seminaru Mediteranskih igara, koje su održane u Oranu 2022.

Na seminaru u hotelu Hilton učestvovali su predstavnici 19 zemalja učesnica Mediteranskih igara, uključujući crnogorske, kao i organizatori posljednjih i predstojećih Igara, u Oranu, odnosno u italijanskom Tarantu.

Prisutne su na seminaru, govorima dobrodošlice, pozdravili generalni sekretar Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, Jakovos Filipusis, ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore, Vasilije Lalošević i generalni sekretera Crnogorskog olimpijskog komiteta, Igor Vušurović.

Najznačajniji dio seminara bilo je predstavljanje konačnog izvještaja o Mediteranskim igrama - Oran 2022 od strane Mohameda Aziza Derouaza, predsjednika i komesara OCMG Oran 2022 i direktora Organizacionog odbora Mediteranskih igara koje su prošle godine održane u ovom alžirskom gradu. Izvještaj je dao pregled organizacije i upravljanja sportskim takmičenjima i naučenim lekcijama.

Bernard Amsalem, drugi potpredsjednik ICMG-a i predsjednik Koordinacione komisije Oran 2022, podijelio je zaključke ICMG-a za budućnost, zasnovane na iskustvu sa Igara 2022. godine. Sašo Bertončelj, član Izvršnog odbora i predsjednik Sportske komisije ICMG-a, predstavio je izvještaj Komisije za Oran 2022.

Gradonačelnik Taranta, Rinaldo Melući, održao je prezentaciju Organizacionog komiteta Mediteranskih igara - Taranto 2026, koju je pratila otvorena diskusija i konačni zaključci na osnovu prijedloga ICMG članova.

Događaj je takođe uključivao forum nacionalnih olimpijskih komiteta i međunarodnih federacija, gdje su predstavnici različitih NOK-ova i međunarodnih federacija imali priliku da podijele svoja iskustva i raspravljaju o budućnosti organizacije i mediteranskih takmičenja i sportova.

ICMG Debrifing Seminar pružio je priliku zemljama članicama Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara da se okupe, podijele iskustva i naprave planove za budućnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:15