Дикић / Фото: Фонет, Марко Мишић
28/05/2021 u 13:35 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Братислав Дикић именован за помоћника директора у предузећу "Србијашуме"

Бивши шеф српске Жандармерије добио јавну функцију, тврди Инсајдер

Бивши шеф српске Жандармерије и генерал у пензији Братислав Дикић добио је јавну функцију – убрзо након повратка из Црне Горе и укидања пресуде за покушај државног удара именован је за помоћника генералног директора у ЈП Србијашуме, пише Инсајдер.

Исанјдер пише да ово потврђују и јавно објављене фотографије и саопштења о састанцима руководства овог јавног предузећа са представницима локалних самоуправа и мјесних заједница.

Инсајдер је, како тврде, прослиједио питања овом предузећу од кад је тачно Дикић на овој функцији и шта га као бившег командата Жандармерије квалификује да се бави одржавањем шума, али нису добили одговор.  

Инсајдер пише да се именовање Дикића не помиње се ни на сајту Србијашума, али да то откривају фотографије објављене и на званичном сајту Топличког округа.

Име Дикића у пословима шумарства помиње се и у текстовима локалних медија Свљиг инфо и Бубамара радио. Тако се у вијести о договору јавног предузећа Србијашуме и Месне заједнице Црнољевица наводи да су састанку на коме је договор направљен присуствовали поред председника општине Сврљиг Мирослава Марковића и поменути Дикић, представник Србијашуме из Сврљига Милан Виденовић и два представника МЗ Црнољевица.

Дикић је ухапшен у Црној Гори 16. октобра 2016. године заједно са још 19 особа. Тужилаштво је ову групу српских и руских држављана теретило да су уочи избора, октобра те године, планирали хапшење или ликвидацију тадашњег премијера Мила Ђукановића и насилну смјену власти.

Дикић је у притвору био четири године и четири мкесеца, а у међувремену је у Спужу штрајковао и глађу. На рочишту, септембра 2017, негирао је оптужбе, наводећи да је „само дошао у посету Острогу“.

Апелациони суд је почетком фебруара укинуо пресуду којом је тринаесторо оптужених било осуђено на готово 70 година затвора, па је бивши командант Жандармерије пуштен из притвора 6. фебруара. У Србију се вратио 13 дана касније.

Дикић је у Жандармерији био од њеног основања 2001. године, а у ту јединицу је дошао из Специјалне антитерористичке јединице. Kасније је унапријеђен у команданта нишког одреда, а 2009. постао је и командант ове јединице МУП Србије.

Пензионисан је крајем 2015. године, на свој захтјев, због болести.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 00:16