/ - FOTO: SNS
14/01/2023 u 12:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Kurti očajnički pokušava da sebe predstavi kao žrtvu

Ne sekiram se, naslušao sam se gluposti u ovih skoro godinu dana, koliko hoćete, kazao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izjava kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je “granica Srbije i Kosova postala granica NATO i Rusije”, još jedna od očajničkih političkih poruka kojima Kurti pokušava sebe da predstavi kao žrtvu, te poručio da Srbija ima svoje granice, uspostavljene međunarodnim pravom.

Kurti: Granica Kosova i Srbije postala granica NATO i Rusije

Na pitanje kako komentariše Kurtijevu izjavu za bečki dnevnik "Prese", Vučić je rekao da nije znao da je Kosovo ušlo u NATO.

- Srbija ima svoje granice, ni ruske ni NATO granice, već svoje, ustanovljene Poveljom UN i Rezolucijom 12 44. Tako da - pričaj ti šta god i kako god hoćeš, pokušavaj nas da staviš negdje gdje mi nismo, a sebe da staviš gdje ti nisi. Mi imamo svoju zemlju, kojom se dičimo i ponosimo, Srbiju. A, granice ne određuješ ti, nego međunarodno javno pravo- poručio je Vučić.

Ukazao je da je to još jedna od očajničkih političkih poruka u kojima Kurti pokušava sebe da predstavi kao žrtvu, ili novog Zelenskog, a njega (Vučića) kao malog Putina, prenosi Kosovoonline.

- Ne sekiram se, naslušao sam se gluposti u ovih skoro godinu dana, koliko hoćete. Moje je da vodim Srbiju, kao nezavisnu, suverenu, slobodu i slobodarsku zemlju i ponosan sam što to činimo- rekao je Vučić.

Na pitanje da li je posle razgovora sa visokim savjetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom veći optimista, ili manji pesimista u vezi sa pritiscima na Srbiju, Vučić je kazao da je on čovjek koji je realan, i koji nije optimista.

- Ne znam kakve bajke bih pričao… Za nas je teška situacija, gotovo sve velike sile priznale su nezavisnost Kosova. Ne očekujte bilo šta lijepo u šećerlemi upakovano da dođe. Imao sam korektan, otvoren i sadržajan razgovor sa Šoleom. Pokazao je poštovanje prema Srbiji, kao što smo mi prema njemu. Razlikujemo se po pitanju prema Kosovu- objasnio je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:17