Беливук и Миљковић / -Беливук и Миљковић
01/05/2021 u 15:16 h
Jelena NovakovićJelena Novaković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беливукова екипа мучила и убијала жртве на Руднику

Као и у викендици у Ритопеку, у коjоj су готово на свим зидовима и подовима пронађени трагови крви, крв jе откривена и у викендици на Руднику и послата jе на анализу
Трагови крви, осим у кући у Ритопеку, пронађени су и у викендици на Руднику код Горњег Милановца за коjу се сумња да су jе користили припадници криминалне групе Вељка Беливука познатиjег као Веља Невоља и Марка Миљковића. Ријеч jе о кући у коjу jе кренуо Беливук у тренутку када jе почетком фебруара ухапшен у филмскоj акциjи полициjе.
Као и у викендици у Ритопеку, у коjоj су готово на свим зидовима и подовима пронађени трагови крви, крв jе откривена и у викендици на Руднику и послата jе на анализу. Истрага ће утврдити да ли jе ријеч о људским биолошким траговима, али и коме они припадаjу, на основу ДНК анализе, открива извор.
Према његовим ријечима, полициjа jе данима претресала кућу и прикупљала доказе.
– Трагова крви било jе у кади у купатилу, али и на теписима у спаваћоj и дневноj соби куће, као и у кухињи – открива саговорник упућен у истрагу. Он наводи да би тек требало да буде утврђено да ли jе у њоj неко убиjен или jе криминалноj групи служила да у њоj држе отете.
Звицера траже због Љепоjе?
Српска полициjа расписала jе потерницу за Радоjем Звицером, jедним од вођа кавачког клана, коjи jе под истрагом због сумнjе да jе организовао наjмање три убиства у Србиjи коjа су по његовоj наредби наводно извршавали његови сарадници из Београда – Вељко Беливук и Марко Миљковић.
– Докази прикупљени током досадашње истраге против Беливука и његове криминалне групе упућуjу на то да jе он стаjао иза неколико ликвидациjа, међу коjима jе и убиство Пинк Пантера Милана Љепоjе. Наводно, Звицер jе сумњао да jе Љепоjа одговоран за покушаj његове ликвидациjе у Украjини прошле године – пишу београдски медији.
Како jе обjављено, након што се опоравио од рањавања у Украjини, Звицер се вратио у родни Котор, гдје jе убрзо угостио Вељка Беливука и Марка Миљковића.
Радоjе Звицер се сумњичи и за убиство Саве Лопичића (37), бившег члана „шкаљарског клана”, коjи jе организовао ликвидациjе свог вође Игора Дедовића и Алана Кожара у Атини, 10. jануара прошле године.
Лопичићу jе од „кавчана” наводно обећано милион еура у замјену за информациjе о кретању своjих људи коjе jе супарничка банда потом елиминисала.

У „кући страве” у насељу Ритопек, осим крви, пронађена jе и индустриjска машина за мљевење меса, као и трагови наjмање четири мушкарца коjи се воде као нестали.
Кућа у Ритопеку припада Владу Драганићу, коjи jе ухапшен као припадник Беливукове групе, док jе викендица на Руднику у власништву човјека чиjем jе унуку полициjа ставила лисице на руке. Сумња се да jе управо унук кућу уступио осумњиченим вођама групе и да су они жртве доводили и на ову планину – додаjе саговорник из истраге.
Осим трагова крви, према његовим ријечима, у тоj викендици пронађени су и остаци хране, као и други докази коjи су такође однијети како би се утврдило ко jе све од припадника jедног од наjопасниjих криминалних кланова боравио у њоj.
Подсјетимо, викендица на Руднику jе издвоjена од других кућа, ограђена са чак двије ограде, а око ње су њиве и шума.
– Кућа има два спрата и у ноћи хапшења jе запечаћена. Унутра jе прилично скроман намјештаj, а на поjединим прозорима су постављене крпе како се не би видјела унутрашњост. У jедноj од спаваћих соба jе чак и креветац за бебу, намјештен постељином, а унутра jе пронађен и бадњак, па се вјеруjе да jе и за Божић неко у њоj боравио – каже извор и обjашњава да би ДНК анализа, али и анализа отисака на бравама, штекерима и пронађеним паковањима хране и прљавом посуђу требало да откриjе ко jе све боравио „у кући страве 2”.
У кући су пронађени чак и остаци слаткиша, храна у фрижидеру, кафа, али и посуђе, шоље, прибор за jело, додаjе наш саговорник
Мјештани Рудника кажу да jе полициjа кућу данима држала под опсадом. Како откриваjу, и даље су у страху од припадника Беливукове групе.
– Полициjе jе било више него нас мјештана, чешљали су не само кућу, већ и шуму на планини. Вељу Невољу никад нијесмо срели – кажу мјештани. Иначе, Апелациони суд jе jуче продужио притвору Беливуковоj криминалноj групи за jош три мјесеца. Према овоj одлуци, притвор може да им траjе до 2. августа, пише Курир.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:00