/ FOTO - RADE KOPRIVICA
13/11/2023 u 12:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeka: Osuđujem upotrebu uvredljivih naslova koji podstiču govor mržnje

Autori knjiga koji naslovljavaju svoja djela krajnje neprimjereno i uvredljivo, moraju snositi odgovornost za svoje riječi i postupke, naveo je Đeka

Ministar ljudskih i manjinskih prava Ftamir Đeka reagovao je povodom naslova publikacije Vojislava Šešelja u kojem proziva bivšu poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović Stanković.

- Povodom krajnje neprimjerenog naslova publikacije Vojislava Šešelja u kojem proziva bivšu poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović Stanković u ime Ministarstva ljudskih i manjinskih prava i u svoje ime najoštrije osuđujem upotrebu uvredljivih naslova koji podstiču govor mržnje. Medijski prostor treba da bude mjesto gdje se akcentuje poštovanje i razumijevanje će, a ne širi diskriminacija i mržnja. Žene su u javnom prostoru sve češće izložene ponižavanju, neprihvatljivoj kulturi diskriminacije što utiče direktno i široko na širenje štetnih stereotipa koji unazađuju naše društvo. Autori knjiga koji naslovljavaju svoja djela krajnje neprimjereno i uvredljivo, moraju snositi odgovornost za svoje riječi i postupke- naveo je Đeka.

Ovaj čin, kako ističe, podstiče negativnu percepciju žena i šteti kako pojedinki, tako i ukupnom društvenom napretku u pravcu ostvarivanja rodne ravnopravnosti.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 17:10