/ - FOTO: UPC
30/09/2022 u 20:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milošević: Od legalne prodaje duvana 68 odsto više prihoda

Milošević bio domaćin drugog panela pod nazivom „Značaj dobre poreske administracije u lošim vremenima“, na kom su učestvovali direktori poreskih uprava iz regiona

U procentima iskazano 68 odsto više je prihoda od prodaje legalnog duvana u odnosu na prethodnu godinu, kazao je direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević na 9. Samitu ministara finansija, guvernera i direktora Poreskih uprava regiona pod nazivom “Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima izraženih geopolitičkih rizika”.

Kako je saopšteno iz UPC, Milošević bio domaćin drugog panela pod nazivom „Značaj dobre poreske administracije u lošim vremenima“, na kom su učestvovali direktori poreskih uprava iz regiona.

On je istakao važnost spajanja tri državna organa nakon smjene vlasti 2021. Poreska uprava, Uprava carina i Uprava igara na sreću od tada funkcionišu kao jedno tijelo.

-Uprava prihoda i carina predstavlja jedno od najvažnijh organa u sistemu funkcionisanja države, gdje je postavljena potpuna kontrola kada je u pitanju punjenje budžeta i uvid u kontrolu finansija- kazao je Milošević.

On je istakao uspješnost u borbi protiv sive ekonomije i krijumčarenja duvanskim proizvodima u procentima iskazano – “68 odsto više prihoda od prodaje legalnog duvana u odnosu na prethodnu godinu”.

Na konferenciji učestvuju mnogobrojni eksperti iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, BiH, Hrvatske i Slovenije, te predstavnici Evropske investicione banke (EIB), MMF-a, poslovnih banaka, osiguravajućih društva i najvećih kompanija u regionu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:35