Ilustracija / - ARHIVA
28/11/2023 u 15:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Još dvije krivične prijave zbog lažnih diploma

U slučaju.P i M.J. nadležne visokoškolske ustanove utvrdile su da priložene isprave nisu izdate kod njih i da nisu vjerodostojne

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) danas podnijelo dvije krivične prijave protiv P.P. i M.J. Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su u postupku priznavanja inostranih obrazovnih isprava dostavili nevjerodostojne obrazovne isprave.

Odlučujući po podnijetim zahtjevima za priznavanje inostrane isprave o stečenom visokom obrazovanju, nadležne visokoškolske ustanove utvrdile su da priložene isprave nisu izdate u tim ustanovama i da iste nisu vjerodostojne zbog čega se osnovano sumnja da su P.P i M.J. počinili krivično djelo falsifikovanje isprave iz čl. 412 Krivičnog zakonika Crne Gore - saopštili su iz Ministarstva prosvjete. 

- Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija će i I ubuduće nastaviti sa ovom praksom, a od nadležnih organa očekujemo da, u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti, preduzmu sve mjere i radnje neophodne za utvrđivanje navoda iz prijave i da na taj način zajednički damo adekvatan institucionalni i sistemski odgovor na zloupotrebu obrazovnih isprava - saopšteno je iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:13