/ - FOTO: SA DOGAđAJA
08/03/2024 u 12:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održano predavanje na temu: "Sula, sudija i pravednik - nastanak i razvoj crnogorskog prirodnog prava"

Danas je u okviru programa obilježavanja Dana Sule Radova u svečanoj sali na Pravnom fakultetu UCG održano predavanje u saradnji sa "Fondacijom Sula Radov" na temu: "Sula, sudija i pravednik - nastanak i razvoj crnogorskog prirodnog prava".

O značaju Sule Radova, znamenitog crnogorskog mudraca, sudije i kapetana, za razvoj crnogorskog običajnog prava i etike govorili su prof. dr Branislav Radulović, predsjednik Skupstine Fondacije, sudija Ilija Radulović, potpredsjednik UO Fondacije, te prof. dr Sonja Tomović Šundić i istoričar mr Miloš Vukanović.

Medijator i domaćin predavanja bila je doc. dr Rajka Djoković profesorica na predmetu Opšta i nacionalna istorija države i prava.

Predavanje koje je održano u svečanoj sali Pravnog fakulteta bila je prilika da se studenti upoznaju sa likom, zaostavštinom i vremenom u kojem je zivio i djelovao crnogorski Sokrat, sudija, kapetan, senator i narodni mudrac Sula Radov.

Fondacija Sula Radov bila je inicijator i pokrovitelj postavljanja spomen obilježja/ploče u holu Pravnog fakulteta na kojoj je uklesana misao Sule Radova: "Ne idi zagonom, no zakonom".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:33