Милош Кривокапић и Милутин Ђуровић / - фото: Министарство одбране
08/07/2021 u 15:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потпоручник Кривокапић у поморскоj мисиjи "Аталанта"

Кривокапић ће у мисиjи боравити до шест мjесеци, гдjе ће обављати штабне дужности у оквиру Команде снага у водама Индиjског океана и Аденског залива

Потпоручник Милош Кривокапић, припадник Морнарице ВЦГ упућен jе у поморску мисиjу ЕУ НАВФОР Аталанта, на брод Ратне морнарице Краљевине Шпаниjе ЕСПС "Наварра“. Начелник Генералштаба ВЦГ бригадни генерал Милутин Ђуровић, данас jе примио Кривокапића и пожелио му пуно успjеха у мисиjи.

Како обавjештаваjу у Министарству одбране, потпоручник Кривокапић ће у мисиjи боравити до шест мjесеци, гдjе ће обављати штабне дужности у оквиру Команде снага у водама Индиjског океана и Аденског залива.

– Упућивањем официра ВЦГ у Команду операциjе ЕУ НАВФОР Аталанта, Црна Гора потврђуjе своjу опредиjељеност да, учествуjући у мировним операциjама, активно судjелуjе у изграднjи и очуванjу мира и безбjедности на свим меридиjанима. Начелник Генералштаба Воjске Црне Горе истакао jе значаj учешћа наших морнаричких официра у наведеноj операциjи и, у складу са старом поморском традициjом, потпоручнику Кривокапићу пожелио успjех и мирно море, уз очекиванjе да Црну Гору представља на наjбољи могући начин, како и доликуjе jедном официру –наводи се у саопштенjу Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:47