/ - FOTO: MUP
17/11/2023 u 11:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović-Popa: Borba protiv kriminala i korupcije prioritet MUP-a

Ambasadorka Popa je kazala da MUP i u narednom periodu može računati na podršku i ekspertsku pomoć i istakla otvorenost za nove inicijative, u skladu sa iskazanim potrebama

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sastao se sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom. 

- Na sastanku se posebno izdvojio zaključak da je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije apsolutni prioritet MUP-a i Crne Gore. Vladavina prava, jačanje preventivne komponente u radu policije i suočavanje sa rizikom infiltracije korupcije i organizovanog kriminala u službe bezbjednosti samo su jedni od ključnih postulata na kojima treba da počiva budući rad MUP-a, složili su se sagovornici. Iskazujuću zahvalnost Evropskoj uniji na dosadašnjoj podršci kroz realizaciju brojnih zajedničkih projekata, ministar je istakao uvjerenje da će period pred nama biti obilježen još vidljivijom saradnjom i još boljim rezultatima. Najskorije usvajanje izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću umanjiće potencijal organizovanih kriminalnih grupa, a jedan od urgentnih zadataka je i dosljednja implementacija Strategije o borbi protiv transnacionalnog kriminala, istakao je ministar- navode iz MUP-a.

Ambasadorka Popa je kazala da MUP i u narednom periodu može računati na podršku i ekspertsku pomoć i istakla otvorenost za  nove inicijative, u skladu sa iskazanim potrebama.

Imamo jasne pravce daljeg razvoja, poručio je ministar i dodao da će fokus biti na unapređenju kadrovskih i tehnoloških kapaciteta. Takođe, od izuzetnog je značaja dalje jačanje saradnje sa  partnerskim državama i Europol-om, kao i integrisano upravljanje granicom u skladu sa najboljim praksama EU.

- Uvjeren sam da će uloga Ministarstva unutrašnjih poslova biti presudna u integracijskom putu Crne Gore, kroz  ispunjenje preostalih privremenih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24- naglasio je.

Jasna vizija i profesionalizam biće garant napretka u radu Ministarstva unutrašnjih poslova, a obezbjeđivanje sigurnosti za sve građane preduslov je razvoja i na drugim poljima, zaključeno je na sastanku.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:51