Секуловић / Фото: Иван Петровић Ипе
02/07/2021 u 06:55 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Секуловић задужен за транспорт полудрагог камења: Влада и званично жели да прода "опалe"

На сједници јуче усвојена информација за валоризацију полудрагог камења који се налазе у власништву Државе Црне Горе

Влада је на јучерашњој сједници усвојила информацију о валоризацији полудрагог камења "опала" који се налазе у власништву Државе Црне Горе. 

Како се наводи у документу који потписује генерална секретарка Жана Прашчевић Милачић, Управа за катастар и државну имовину биће задужена да спроведе поступак ангажовања гемолога који ће извршити прегледање, мјерење и разврставање серитификата и процјену за репрезентативне узорке полудрагог камења. 

image
Фото: Влада

Управа ће бити задужена и да спроведе поступак који ће извршити обраду камења, тачније њихово брушење, док ће МУП и Управа полиције, на чијем су челу Сергеј Секуловић и Зоран Брђанин, бити дужни да одреде представника који ће вршити обезбјеђење и бити задужен за транспорт из Црне Горе. 

Подсјетимо, у саопштењу Владе прије мјесец дана наводи се да су "донесени закључци којима се надлежни органи задужују да покрену поступак процјене њихове тржишне вриједности и предложе најповољнији начин продаје". 

Влада је и раније саопштила да планира валоризацију овог полудрагог камења које је у правоснажно окончаном судском поступку постало власништво Државе Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 13:16