/ screenshot
24/11/2023 u 16:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

TS: Skandalozno ponašanje tužilaca u predmetu Abu Dabi fond

Zaista je nezamislivo da specijalni tužioci dozvole sebi da prave ovakve propuste - istakao je Filip Jovović

Na sjednici Tužilačkog savjeta (TS) deveta tačka odnosila se na postupanja u predmetu Abu Dabi fonda, koju je pokrenuo Filip Jovović.

- Poenta dostavljanja ovog izvještaja su bili novinski navodi da su u tom postupku učinjeni procesni propusti. Zato sam htio da se Tužilački savjet upozna s tim detaljima - kazao je Jovović.

Njegov uutisak je, kako je kazao, da je nedopustivo da tužioci koji su postupali u ovom predmetu, a za koje se vezuju procesni propusti, dozvole sebi da učine ovakve propuste.

- Iz ovakvog izvještaja ne mogu da zaključim da je prosto propust ili previd. Zaista je nezamislivo da specijalni tužioci dozvole sebi da prave ovakve propuste -  istakao je Jovović.

Dodaje da je imao slično iskustvo u drugom predmetu.

- Potrebno je da se posebno vodi računa o procesnoj displini, ne samo tokom faze istrage i da se ovakvi propusti više ne dešavaju jer ne znam šta će da bude ishod ovog postupka, da li ce ovo imati uticaj. Vidimo da ce Radonjić ponovo saslusati neke svjedoke -  kazao je on na sjednici TS.

Smatra i da bi TS trebalo da apeluje na svetužioce da vode računa, kako ovakve stvari ne bi odugovlačile postupke.

- Meni je čudno da tužioci s toliko staža čine ovakve propuste, otvara se sumnja da li su imali druge namjere ili ne. Ovakvi propusti štete ugledu tuzilaštva -  dodao je Jovović.

Muk je istakao da je saglasan sa Jovovićem.

(RTCG)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:41