Фото: НПЦГ / - Фото: НПЦГ
29/10/2022 u 16:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U utorak akcija čišćenja Skadarskog jezera, obezbijeđen prevoz iz Bara i Podgorice

Poslije akcije čišćenja planirano je skupljanje žirove za akciju „Ozelenimo Crnu Goru“

Velika akcija čišćenja Skadarskog jezera biće organizovana u utorak, 1. novembra, najavio je ekološki aktivista Aleksandar Dragićević. Okupljanje je zakazano za 9 časova kod spomenika na Virpazaru, prenosi Primorski portal.

- Poslije velike kiše i visokog vodostaja rijeka Morača je u Skadarsko jezero nanijela otpad koji nesavjesni građani bacaju u korita naših rijeka. Ni poslije mjesec dana i brojnih apela Nacionalni parkovi Crne Gore nijesu se udostojili da otpad sa ušća uklone, saopštio je Dragićević.

On je naglasio da će Društveno odgovorna preduzeća Kingfisher, Monte Frog i Brod Milica ustupiti svoje brodove i kajake da savjesne građane prevezu, a akciji se sa svojim čamcem pridružuje i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

- Ukoliko želite da učestvujete u akciji i pokažete da Crnu Goru ima ko da čuva pošaljite poruku Milici Vujošević putem Fejsbuka, kako bi napravila spisak i postarala se da za svakog ima mjesta. Poslije akcije čišćenja idemo da skupljamo žirove za akciju „Ozelenimo Crnu Goru“. Prevoz iz Podgorice i Bara obezbijeđen. Ima ko!, zaključio je Dragićević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:35