Бокоторски залив  / Срђан Бољевић
08/05/2021 u 17:47 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трка у планинском трчању у Боки Которској почиње сјутра

Старт из три бокељске општине

У Боки Которској сјутра ће се одржати Boka Bay trail трка у планинском трчању.

- Бока Баy Траил је спортска манифестација у планинском трчању која има за циљ да повеже три бокељске општине, Тиват, Херцег Нови и Kотор, са три различита старта и три различите трке а за све три циљ је испред Kатедрале Светог Трипуна у Kотору - казао је испред организатора Игор Мајер.

Ове године биће организована промотивна активност у циљу снимања фото и видео материјала који ће се користити за будућа такмичења.

- Наш циљ је да сваке године, крајем априла или почетком маја организујемо ову трку. Најдужа и најтежа стаза стартује у Херцег Новом, дужине 50 миља, популарно названих "50 мајлерица" у планинаксом трчању, тј 84 километра. Друга креће из Пераста, дужине 34 километра и трећа стартује у Тивту из Порто Монтенегра и дуга је 17 километара. Ова најкраћа стаза пролази кроз Врмац и заиста радује што ће Врмац бити проглашен као Парк природе, тако да ће ово бити још една лијепа ствар која ће повезати Тиват и Kотор - истакао је Мајер.

Најтежа и најдужа стаза креће из Херцег Новог, масивом Орјена изнад Рисна и спаја се са стазом која креће из Пераста која креће из срца града затим наставља преко брда, преко Оравца, Залаза, затим Његуша, Пестинграда и слиједи спуштање у Kотор.

На двије краће трке учествоваће по око 30 такмичара.

- Вријеме је прелијепо, имаћемо четири филмске екипе на различитим позицијама и надам се да ћемо оправдати циљ овогодишње манифестације, а то је промоција саме трке, односно најава за 2022. годину. Посебно радује што ће се на старту наћи феноменални такмичари из Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине и у женској и у мушкој конкуренцији који ће нас служити као репер за потенцијалне рекорде стаза и како би се још боље припремили за наредну годину - казао је
Мајер.

Трка у Тивту стартује ујутру у 11 сати у Порто Монтенегру испред крана.

Т.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:15