фото: Бојана Ћупић / - фото: Бојана Ћупић
11/06/2021 u 20:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неопходно ажурирати листу приоритетних инфраструктурних пројеката

Влада је задужила ресорна министарства да, најкасније до 30. јуна, образују секторске радне групе и именују контакт особе за сарадњу са Канцеларијом за европске интеграције

Влада Црне Горе je усвојила Информацију о потреби ажурирања Јединствене листе приоритетних инфраструктурних пројеката. У Информацији је истакнуто да је неопходно у што краћем року отпочети процес ажурирања, ревизијом структуре и састава секторских радних група.

Оне ће имати задатак да анализирају критеријуме стратешког значаја пројеката, ажурирају постојеће секторске јединствене листе приоритетних инфраструктурних пројеката и идентификују потенцијалне нове пројекте на основу националних стратегија, акционих планова и постојећих база података.

- Такође, за све постојеће или нове пројекте потребно је припремити, односно ажурирати пројектне идентификационе формуларе, спровести оцјену стратешке релевантности и извршити анализу оцјене стања свих пројеката, као и анализу могућности суфинансирања пројеката из националног буџета- речено је из Владе.

Влада је задужила ресорна министарства да, најкасније до 30. јуна 2021. године, образују секторске радне групе и именују контакт особе за сарадњу са Канцеларијом за европске интеграције, корисницима пројеката и међународним финансијским институцијама/донаторима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:10