/ - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
17/10/2023 u 14:42 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor direktora EPCG smijenio Đorđija Manojlovića

Za v.d. izvršnog direktora izabrana je pravnica koja radi u ovoj firmi Radojka Jeretin

Odbor direktora EPCG Željezara Nikšić nakon sastanka koji je danas održan donio je odluku o smijeni  izvršnog direktora ove firme Đorđija Manojlovića.

Predsjednik Odbora ditektora ECCG Željezara Maksim Vučinić kazao je da je odluka bila jednoglasna.

- Jednoglasna odluka Odbora direktora je da se smijeni Manojlović zbog nesprovođenja biznis plana - saopstio je Vučinić nakon održanog sastanka.

Za v.d. izvršnog direktora izabrana je pravnica koja radi u ovoj firmi Radojka Jeretin.

Vućinić je kazao da je jedan od razloga smjene Manojlovića nepoštovanje biznis plana i nepotrebnih kašnjenja koja su se dešavala na samom početku rada Željezare. 

U kratkom roku će napraviti presjek stanja, dodaje Vučinić, i insistiraće da se sprovedu odluke, da se stabilizuje stanje u fabrici što podrazumijeva da se interno organizuje obezbjeđenje koje će služiti i Željezari i čitavoj imovini EPCG.

- Da se u što skorijem roku poveća kapacitet solarne elektrane i poveže na mrežu i treća stvar je da se nastavi sa radom i mnogo boljom dinamikomu proizvodnji konstrukcija i podkonstrukcija u Željezari – ističe Vučinić i dodaje da će se potruditi da se što brže dođe do rješenja koje će obnoviti baznu proizvodnju.

Najavljuje da će se u kratkom roku raspisati dva javna poziva od strane EPCG na kojima će se tražiti strateški partner i posrednik u slučaju da se niko ne javi kao strateški partner. 

Predsjednik Sindikata EPCG Željezara Nikšić Ivan Vujović kazao je da su najavljeni novi programi u fabrici, betonski stubovi, rešetkasti stubovi i armaturne mreže. 

- Nadam se da će uskoro biti puštena u rad na krovu pogona Vučionice, ali i izgrađeni novi - rekao je Vujović.

Do kraja dana, kaže Vujović, očekuju isplatu septembarskih plata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 07:44