/ FOTO: ANA GAJEVIĆ
14/11/2022 u 13:11 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Rakočević: Trenutna većina radi sve da uruši stubove društva i Crne Gore

- Elektro-energetski sektor je u problemu, posebno EPCG i Rudnik uglja. Ova preduzeća su u 89 miliona gubitka u odnosu na isti period prošle godine. Gubici su cirka 90 miliona eura. Zaposleno je 1.500 osoba u ovim kompanijama, tvrdi on

Poslanik DPS Nikola Rakočević kazao je na presu povodom krivične prijave protiv direktora Rudnika uglja Milana Lekića, da trenutna većina radi sve da uruši stubove društva i Crne Gore.

-  Elektro-energetski sektor je u problemu, posebno EPCG i Rudnik uglja. Ova preduzeća su u 89 miliona gubitka u odnosu na isti period prošle godine. Gubici su cirka 90 miliona eura. Zaposleno je 1.500 osoba u ovim kompanijama- tvrdi Rakočević.

Tvrdi da su uprkos lošem poslovanju zaposlili veliki broj lica, te da se zadužuju kod komercijalnih banaka.

- Nema prihoda i dobiti, ali ima rashoda u ovim kompanijama. Molim medije da ukažu na opasnost za ovaj sektor i jako loše trendove. Kada se čaša prelije, a investicija nema doći će se do bankrota. Mi ne priželjkujemo smanjenje plata i penzija. Treba nam kompetentnost znanje, međunarodni kontakti kako bi se preduzeća učinila ponovo održivim,- naglasio je Rakočević.

Napomenuo je da su odlučili da pomognu SDT, nadajući se da će dobiti afirmativan stav da se istraže radnje u Rudniku uglja Pljevlja.

- Dva su aspekta u krivičnoj prijavi. Jedan je vezan za nabavku dampera za Rudnik. Sa jednom kompanijom iz BiH potpisan je ugovor kojim se nekom pričinjava korist od milion eura- naveo je Rakočević

Drugi razlog je, kako dodaje, ugovor za EP Srbije kojim se pribavila protiv-pravna korist kompaniji druge države

- Imajući u vidu ova dva sumnjiva posla pozivam javnost da otvori oči i upute ih u probleme koji se dešavaju u državnim kompanijama. Ako ovako nastavimo bojim se da će nas ovo dovesti do neodržive ekonomske slike- upozorava RakočeviĆ.

Kako je dodao, treba provjeriti i ove navode, cijeneći da postoji i druga strana priče.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 14:24