/ Марина у Будви
01/05/2021 u 17:44 h
Марко СтојановићМарко Стојановић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Привредном суду настављен спор између закупца луке Будва и Морског добра

Саслушани су свједоци Љубомирка Видовић, руководилац Службе за улагање и тадашња чланица УО Морског добра, Рајко Баровић, извршни директор предузећа у периоду између 2007. и 2018, Рајко Радуловић, грађевински инжењер предузећа, као и некадашњи извршни директор марине Небојша Чолан
У Привредном суду настављен је спор између закупца Луке Будва Дуклеј марина и ЈП морско добро саслушањем четири свједока. Дуклеј марина је тужила ЈП Морско добро како би се утврдило пред судом да је уговор о закупу за Луку Будва продужен до 2027. године. ЈП Морско добро је у међувремену тражило од Владе да стави ван снаге закључак којим је закупцу продужен закуп након 2017. године.
Пред судијом Милицом Поповић саслушани су Љубомирка Видовић, руководилац Службе за улагање и тадашња чланица Управног одбора Морског добра, која је учествовала у потписивању спорног анекса уговора, Рајко Баровић, извршни директор овог предузећа у периоду између 2007. и 2018. године, Рајко Радуловић, грађевински инжењер овог предузећа, као и некадашњи извршни директор марине Небојша Чолан.
Спор између ове двије стране настао је због наводног неизвршавања обавеза у предвиђеном року, од стране Дуклеј Марина, као закупца, који је био прописан Анексом шест, између ове двије компаније.
Видовићева је истакла и да је сигурна да је „Дуклеј Марина” уложио и више од 1.200.000 који су били предвиђени, јер је по налогу Лучке капетаније морао бити саниран лукобран, у чију је санацију уложено 700.000 еура.
Баровић је истакао да је компанија „Дуклеј Маринес” обавезе извршавала уредно, али да због протока времена не може са сигурношћу да каже да је све урађено у складу са уговором.
Радуловић је навео да је као грађевински инжењер вршио обилазак радова, да су сви предвиђени радови завршени, али да није водио детаљну евиденцију да ли је све урађено онако како је прописано уговором, јер то није било у његовом опису посла.
Бивши извршни директор луке Небојша Чолан истакао је да су све обавезе према Морском добру и држави извршене. Сви саслушани свједоци сагласили су се да „Дуклеј Марина” једино није испунио обавезу реконструкције шеталишта уз градски парк, али да је тај пропуст настао јер Морско добро није доставило сву техничку документацију потребну за тај пројекат.
Наредно рочиште је заказано за 18. мај, када би требало да буде саслушан и Рајко Миховић.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:45