ФОТО: МУП СРБИЈЕ
15/07/2021 u 20:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Детаљи са саслушања Беливуковог клана: Ево ко је негирао кривицу, а ко се бранио ћутањем

Беливукова екипа ухапшена је у фебруару и од тада се сви налазе у притвору. На саслушању у фебруару сви су се бранили ћутањем

Један од осумњичених за организовање криминалне групе, Марко Миљковић данас је на саслушању у тужилаштву за организовани криминал негирао сва кривична за која се терети и детаљно је изнио одбрану, јавља Kurir.rsa.

Саслушани сарадници кавчана: Миљковић одлучио да проговори, остали ћутали о монструозним злочинима

За разлику од њега, остали осумњичени припадници те групе, као и Вељко Беливук, који је близак сарадник кавачког клана, само су негирали кривична дјела, без изношења одбране.

Саслушања су завршена и они ће сви из тужилаштва бити враћени у притвор у Окружном затвору у Београду.

Миљковић, Беливук и припадници његове групе данас су поново били приведени у тужилаштво за организовани криминал поводом саслушања због проширења истраге против њих за још два убиства.

До проширења истраге дошло је 8. јула због сумње да су починили још два убиства, потврђено је у том тужилаштву.

У питању су убиства Лазара Вукићевића и Александра Глигоријевића Пукија.

У првој фази истраге њима су се на терет стављала три убиства и то Милана Лјепоје, Здравка Радојевића и Горана Величковића. Истрага је затворена за јавност.

Беливукова екипа ухапшена је у фебруару и од тада се сви налазе у притвору. На саслушању у фебруару сви су се бранили ћутањем.

Ова група од скоро 30 ухапшених чланова, терети се и за злочиначко удрузивање, трговину дрогом, недозвољено држање и ношење оружја и експлозивних материја, а од првог проширења истраге у мају месецу, четворица њих су под сумњом и за отмице.

За сада се сви осумњичени налазе у притвору, а Беливуку, Миљковићу и већини припадника групе шестесечни притвор истиче 2. августа.

До тада се очекује да ће тужилаштво за организовани криминал подићи оптужницу против ове групе, те да ће суд и даље њеним припадницима продужити притвор.

Против Беливука, Миљковића и осталих двадесетак припадника њихове организоване криминалне групе истрага је покренута у фебруару. Поред њих, тада је ухапшено још двадесетак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе под сумњом да су као организована криминална група извршили низ најтежих кривичних дјела, скривајуци се иза Партизанове навијачке групе "Принципи".

Недељу дана касније ухапшен је и А.Ш, код којег је пронаден снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одреден притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривичних дјела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Крајем априла је у скривеној просторији објекта у Ритопеку који је, како се сумња, користила ова криминална група, пронађена и машина за млевење меса која је размонтирана и послата на вештачење.

Сумња се да су у њој мљевени остаци тијела особа које су припадници клана ликвидирали.

Поред Беливука и Миљковица под истрагом су и М. Б. (36), М. Б. (32), В. Г. (36), М. Т. (33), Ф. И. (29), С. Л. (35), Б. К. (33), Н. Ђ. (35), В. Д. (46), А. В. (39), Д. Т. (38), Н. С. (33), Н. Л. (41), Н. С. (29), Ж. К. (41), Н. Ј. (50), В. Г. (38), С. С. (39) и В. В. (29) и М. А.

У мају су ухапшени и М. Л. С. (21), М. С. (40), А. Д. (24) и А. С. (22).

Код ове четворице су током претреса станова осумњицених заплењени два пиштоља, ваздушна пушка, око 600 метака, мања колицина наркотика, као и више мобилних телефона, компјутери и новац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:27