/ FOTO: ž.B.
14/08/2023 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ilibašić: Nadležne institucije da rasvijetle slučaj napada na Đuričkovića

Smatramo da bi trebalo da se službenici UIKS-a,kao i naše kolege iz drugih bezbjednosnih struktura kroz krivični zakonik posebno prepoznaju zbog poslova kojima se bave i da kazne za sve vrste napada na njih budu veoma visoke, kazao je Ilibašić

Predsjednik Sindikalne Organizacije ZIKS-a Ilibašić Milan oglasio se nakon što je Goranu Đuričkoviću koji radi u UIKS-u na mjestu šefa smjene u ponedeljak ujutro postavljena eksploziva naprava.

- Kao što ste već upoznati našem kolegi Goranu Đuričkoviću koji radi u UIKS-u na mjestu šefa smjene u ponedeljak ujutro je postavljena eksploziva naprava velike razorne moći i u velikoj mjeri je oštetila njegovu imovinu i ugrozila njegove najbliže i najmilije. Naprava je bila te jačine i snage da su popucali svi prozori,gelera je bilo u svim prostorijama,čak su padali i plafoni. Ovo nije bilo samo zastrašivanje našeg kolege,već slobodno možemo reći pokušaj ubistva njega ili nekog od njegovih članova porodice - kazao je Ilibašić.

Ističe da ovo nije prvi slučaj napada na njihove službenike,ali da su se nadali da poslije posljednjeg napada na njihovog kolegu Spasojević Predraga (koji se desio u decembru prošle godine) da će nadležne institucije obratiti više pažnje na službenike i da neće dozvoliti da se takve stvari više ponove.

Podsjetio je da su tada organizovali i proteste i jaku medijsku kampanju da javnost što više bude upoznata sa tim slučajem,jer susmatrali da je reakcija nadležnih institucija bila dosta blaga. Ilibašić dodaje da su nakon toga nadležne institucijea uhvatile i procesuirale počinioce tog zločina,čime su pokazale da imamo ljude koji znaju da rade svoj posao.

- Tada sam na protestu rekao da očekujemo od nadležnih institucija da se ubuduće kada je rasvjetljavanje napada na naše službenike ponašaju kao da se radi o njima,jer smatram da su napadi na  službenike UIKS-a,ustvari napad na svakog pojedinca koji radi u državnoj upravi i koji je zbog svog posla izložen nekoj vrsti opasnosti - kazao je Ilibašić.

Zato želimo ovim putem da apelujemo na sve nadležne državne organe  da što prije rasvjetle ovaj slučaj,jer smatramo da su pokazali da to mogu, i da izvršioce i nalagodavca što prije uhapse i procesuiraju. Takođe smo mišljenja da se ovakve stvari često dešavaju,jer je kaznena politika u našem krivičnom zakoniku očigledno  loša. Smatramo da bi trebalo da se službenici UIKS-a,kao i naše kolege iz drugih bezbjednosnih struktura kroz krivični zakonik posebno prepoznaju  zbog poslova kojima se bave i da kazne za sve vrste napada na njih budu veoma  visoke. Smatramo da bi se na taj način značajno smanjio broj ovih napada, poručio je Ilibašić.

 

 

                                                                                                              

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:47