/ foto: srđa boljević
19/07/2023 u 10:31 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Istraga ubistva Hodžića i Spahića: Uhapšen Bešović postupak protv 31 osobe

Prema ranijim navodima istrage, navodno su renoviranjem kuće osumnjičeni pokušali da sakriju tragove zločina

U predmetu istrage ubistava  Damira Hodžića i Adisa Spahića Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsilo B.B.

Osumnjičenima za povezanost sa ubistvom Hodžića i Spahića određeno zadržavanje

Kako saznaje nezvanično portal Dan, radi se o Bojanu Bešoviću.

Protiv Boškovića i protiv  K.M.,A.P.,N.S.,A.D.,M.K. i Lj.A.,koji su u bjekstvu, i R.M.,Z.K. i B.B., koji su u zatvoru, SDT JE podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo putem pomaganja.

Zbog umiješanosti u ubistvo Hodžića i Spahića, krivične prijave protiv sedam osoba

- Povodom pomenutog događaja, Specijalno državno tužilaštvo je, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, pokrenulo krivični postupak protiv 31 okrivljenog lica, za koja je, na nivou osnovane sumnje, utvrđeno da su pripremali ubistva oštećenih, izvršili njihovo lišenje zivota a potom prikrivali tragove i dokaze o izvršenom djelu, čime su sa odgovarajućim stepenom sumnje utvrđene sve činjenice i okolnosti događaja koji je predmet krivičnog postupka- kazao je za portal dan specijalni tužilac Vukas Radonjić.

ISTRAGA PROTIV BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Zbog ubistva Hodžića i Spahića pretresi u Podgorici, procesuirane još dvije osobe

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag.

Hodzić, koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu", i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore nedavno je saopštilo da su Hodzić i Spahić ubijeni u kući u Stanjevića rupi, nadomak Spuža, optuživši za te likvidacije Beograđane Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i Ratka Živkovića.

Prema ranijim navodima istrage, navodno su renoviranjem kuće osumnjičeni pokušali da sakriju tragove zločina.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:04