Marković sa rukovodiocima tužilaštava / - PRAVOSUđE.ME
08/02/2024 u 14:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marković: Pokrenute procedure za rješavanje problema nedostatka tužilaca

U narednom periodu VDT će posjetiti sva državna tužilaštva, kako bi se neposredno upoznao sa svim izazovima sa kojima se u državnim tužilaštvima suočavaju u svakodnevnom radu

Vrhovni državni tužilac (VDT) Milorad Marković sastao se sa rukovodiocima svih državnih tužilaštava u Crnoj Gori, u cilju upoznavanja sa ključnim izazovima i problemima u radu državnih tužilaštava na svim nivoima. Marković je istovremeno rukovodioce 16 državnih tužilaštava upoznao sa pravcima djelovanja državnotužilačke organizacije u narednom periodu.

- Svjestan sam činjenice da u državnim tužilaštvima nedostaje veliki broj državnih tužilaca zbog čega su već pokrenute procedure za rješavanje ovog problema, kako bi se stvorili preduslovi za punu efikasnost u postupanju, koju očekujem od vas, ocijenio je vrhovni državni tužilac.

VDT je upoznao rukovodioce državnih tužilaštava da je već preduzeo konkretne korake kako bi se problemi prostornih kapaciteta u državnim tužilaštvima počeli rješavati.

U narednom periodu VDT će posjetiti sva državna tužilaštva, kako bi se neposredno upoznao sa svim izazovima sa kojima se u državnim tužilaštvima suočavaju u svakodnevnom radu.

Sastanku sa vrhovnim državnim tužiocem prisustvovali su rukovodioci Specijalnog, viših državnih tužilaštava u Podgorici i Bijelom Polju i svih 13 osnovnih državnih tužilaštava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:24