/ - PHOTO BY ROCK STAAR ON UNSPLASH
10/02/2023 u 11:50 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikšićaninu sude zbog pokušaja ubistva Bulatovića

Projektil je oštećenog pogodio u predjelu stomaka od pozadi ka naprijed, nanoseći mu tom prilikom teške tjelesne povrede

Nikšićanin S. K. optužen je za pokušaj ubistva K.B. On je, kako je navedeno potvrđenom optužnicom, 25. juna 2022. godine, oko 01:50 časova ispred restorana „V. P.“ u Budvi, sa umišljajem pokušao da liši života Kristijana Bulatovića.

Budva: Kristijan Bulatović ranjen u pucnjavi nakon svađe

- Na način što se sa oštećenim prethodno telefonskim putem dogovorio da se vide ispred restorana „V. P.“, pa kada su se sastali, fizički su se sukobili, a zatim je okrivljeni iz vatrenog oružja, koji je protivno Zakona o oružju neovlašćeno držao bez odobrenja nadležnog organa i neovlašćeno nosio na javnom mjestu, u pravcu oštećenog sa udaljenosti veće od 90cm od usta cijevi ispalio jedan projektil. Taj projektil je oštećenog pogodio u predjelu stomaka nanoseći mu tom prilikom teške tjelesne povrede- navodi su optužnice.

Pokušaj ubistva: Zbog pucnjave u Budvi uhapšen Nikšićanin

Time je izvršio krivično djelo - ubistvo u pokušaju iz člana 143 u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:09