илустрација, pixabay / - илустрација, PIXABAY
01/06/2021 u 14:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осуђен Владан Радоман: Наводном шефу шкаљарског клана 17 година робије због шверца кокаина

Италијански медији не наводе да ли је Радоман ухапшен или је осуђен у одсуству

Владан Радоман са Цетиња, којим се правосуђе Италије бави од 2014. године, осуђен је у Апелационом суду у Ређо Калабрији на 17,9 година затвора, због учешћа у шверцу преко двије тоне кокаина из Јужне Америке, јавља портал Ил Ламетино.ит., преносе Новости.рс.

Радоман кога су медији означили једним од лидера такозваног ''шкаљарског клана'' из Котора, осуђен је у вишегодичњем процесу, у коме је ухапшено 25 људи, осумњичених за шверц око четири тоне кокаина, из Јужне Америке. Од тога су  двије тоне заплијенили у само једној полицијској акцији на једном броду који је дрогу укрцао у Бразилу, а она је пронађена у контејнерима чије је одредиште била Европа.

Полицијска акција под кодним називом ''Гурман'', окончана је казнама од 9,5 година за Хектора Раула Крузада, док су Бруно Курули и Фабрицио Матео Нарделана добили по 12 година, а Мигуел Баптиста Фереира, Франциско Манкера Јуардо и Памела Родригез до Сантос по шест година затвра.

За  учешће у међународном шверцу кокаина од Јужне Америке до Европе, у којој је Радоман према наводима медија водио огранак ''шкаљараца'', који је са дрогом пословао у Холандији, гдје је у оквиру међународне полицијске акције ''Гурман'', ухапшено двадесетак људи из Шпаније, Португалије, Велике Британије и Чилеа у највећој истрази међународне сарадње која је икада спроведена, како је званчно саопштила италијанска полиција.

Италијански медији не наводе да ли је Радоман ухапшен или је осуђен у одсуству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:29