/ foto: srđa boljević
29/12/2023 u 22:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pavićeviću određen pritvor do 30 dana

Pritvor je određen i Nikoli Kovačeviću, Ivani Kovačević i Veljku Đuričiću

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Đorđiju Pavićeviću, osumnjičenom za stvaranje kriminalne organizacije. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, te zbog težine krivičnog djela za koje ga SDT tereti.

(VIDEO) Pavićeviću određeno tužilačko zadržavanje - advokat: Negirao je krivicu, političari da se suzdrže od prisvajanja zasluga

On je 28. decembra priveden na saslušanje u SDT povodom istrage vezano za šverc cigareta. U Baru  je prethodno sprovedena akcija u kojoj je uhapšeno i procesuirano više osoba. Slobode su tadal išeni Pavićević, N.K., Ivana Kovačević i Veljko Đuričić.

Pritvor je određen i Nikoli Kovačeviću, Ivani Kovačević i Veljku Đuričiću, osumnjičenim za članstvo u kriminalnoj organizaciji, falsifikovanje službene isprave i produženo krijumčarenje putem pomaganja.

Njima je određen pritvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke.

-  Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a nakon pretresanja prostorija privrednog društva "P" DOO B., Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode Ð.P., osnivača i odgovorno lice društva,kao i bivšeg zaposlenog u društvu N.K. i dva službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Ð., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja - naveo je ranije državni ružilac i potrparol Vukas Radonjić za portal Dan.

Specijalno policijsko odjeljenje će protiv osumnjičenih fizičkih lica podnijeti krivičnu prijavu.

- Ali i protiv osumnjičenog pravnog lica "P" DOO B. i tri osumnjičena pravna lica, "A. D. C.", "A." i "L.I.", sa sjedištem u inostranstvu, jer i za njih postoje osnovi sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije- pojasnio je tada Radonjić.

Akcija SDT-a: Đorđije Pavićević i još tri osobe uhapšeni zbog sumnje da su krijumčarili cigarete

U Luci Bar je bilo nekoliko većih zaplijena tovara cigareta za koje se sumnja da su predmet šverca. U jednom od predmeta SDT-a, na osnovu kojih je ranije uhapšeno više osoba a među kojima je i bivši direktor policije Veselin Veljović, saslušano je proteklih dana nekoliko svjedoka, o čemu su pisale dnevne novine Dan. Međutim, za sada nema informacija da je najnovije hapšenje povezano sa tom istragom.

Poslednju u nizu od aktivnosti vezanu za sprečavanje šverca cigareta sproveli su 22. decembra. Službenici Uprave prihoda i carina u Slobodnoj zoni Luka Bar, tada su zaplijenili 1.188 paketa cigareta, odnosno oko 594.000 paklica.Vrijednost tih zaplijenjenih cigareta procenjuje se na više od 1.600.000 eura.

Uprava prihoda i carina ranije je saopštila da će svim partnerskim službama na nacionalnom i na međunarodnom nivou, dostaviti detaljne informacije, u cilju nastavka istražnih radnji i prikupljanja dodatnih podataka o spornim tovarima.

Podsjećamo da je odlukom Vlade Crne Gore zabranjeno skladištenje duvanskih proizvoda na teritoriji Slobodne zone Luka Bar. Kako je saopšteno ranije iz UPC, tranzit se kontroliše u skladu sa važećim carinskim propisima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:11