/ - SAŠA KLIKOVAC
19/02/2024 u 14:05 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ponovo odložene završne riječi za ubistvo Klikovca: Optuženi nedostupan sudu, policiji i advokatima

Podsjećamo, i prethodno ročište za završne riječi povodom ubistva Saše Klikovca je odloženo takođe zbog optuženog Markovića, čiji je advokat tada naveo da je on bolestan.

Pred podgoričkim Višim sudom i danas je odgođeno ročište za završne riječi u predmetu povodom ubistva Saše Klikovca. To je drugi put da se odlažu završne riječi u ovom postupku. Radzlog za neodržavanje ovog ročišta je nedolazak optuženog Miloša Markovića.

Pored Markovića, ovom optužnicom obuhvaćeni su i Marko Šuković (29),  Ivan Milačić (28) i Predrag Vukadinović (23).

Sudija Zoran Radović, koji vodi ovaj postupak, je kazao da je na adresu upućen poziv ali da se vratio uz informaciju da optuženi ne živi tamo.

Roditelji ubiјenog Saše Klikovca štraјkuјu glađu zbog puštanja iz pritvora okrivljenih

- Uprava policije, OB Podgorica, nije postupila po naredbi suda da optuženog Markovića prinudno dovede. Nismo dobili pojašnjenje zašto nisu postupili po nardbi suda -  kazao je sudija Radović.

Advokat Velibor Marković je kazao da nije ostvario kontakt sa optuženim Markovićem i da se poslednji put čuo sa njegovom majkom 17. januara. Advokat Damir Lekić je kazao da takođe nije uspio da ostvari kontakt sa ovim optuženim i da ni njegov ni telefon njegove djevojke ne funkcioniše.

Na to je reagovala advokatica Maja Turković i navela sudu da je uočila da je poziv trebao da se uputi na drugu adresu, na onu koju je Maković naveo tokom iznošenja svoje odbrane, a ne na onu koja je navedena u optužnici.

Sudija Radović je potom odlučio da se poziv za ročište uputi na adresu koju je optuženi Marković naveo tokom iznošenja odbrane, a poziv za hitno priovđenje na adresu na koju je sud i do sada slao poziv.

Naredno ročište zakazano je za 8.mart u 8.15 časova.

Podsjećamo, i prethodno ročište za završne riječi povodom ubistva Saše Klikovca je odloženo takođe zbog optuženog Markovića, čiji je advokat tada naveo da je on bolestan.

Prema optužnici SDT-a ovu kriminalnu organizaciju formirao je pokojni Alan Kožar po čijem nalogu je Marković 18. jula 2020. godine, ukradenim "golfom 3", kojim je upravljao Šuković, došao ispred restorana "Kod Crnogorca" i sa zadnjeg sjedišta "na podmukao način i u prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20.000 eura pucao na Klikovca".

Ubistvo Klikovca - advokat Lekić: Izuzeti dokazi, Katnić sugerisao advokate optuženima

Na Klikovca je pucano dok se nalazio za volanom svog automobila "citroen C3". Istraga navodi da je  Milačić bio zadužen za praćenje žrtve i nabavku opreme, maski i oružja, koje je nakon zločina zakopao zajedno sa Šukovićem u zaseoku Poljice. Tada su iskopani karabin sa optičkim nišanom i četiri metka, automatsku pušku M-70, sa dva okvira, pištolj marke “para” i veću količina municije. 

- Zadatak Vukadinovića je bio da pruža logističku podršku izvršiocima krivičnog djela, obezbjeđuje novac za rentiranje “štek stanova - navodi SDT. 

Klikovac se u policijskim evidencijama vodio kao bezbjednosno interesantno lice. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:42