/ Фото: Драган Стојановић, илустрација
14/01/2022 u 15:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словеначка компанија напушта Луку Бар због проналаска кокаина

Компанија је навела да је од царинских органа у Луци Бар тражила да прегледају сваки контејнер који брод довезе за њу, али да то није одобрено

Словеначка компанија Растодер груп, чији је власник Изет Растодер, најавила је да планира да напусти црногорску луку Бар и да преусмјери контејнере у друге луке због високог ризика од злоупотребе ради кријумчарења, јавља Бета преносди N1.

(ВИДЕО) Катнић: Кокаин чистоће 96 одсто, Воли слао дописе надлежнима

У пакетима банана те компаније у Подгорици је прије пар дана пронађено око 400 килограма кокаина.

Компанија је навела да је од царинских органа у Луци Бар тражила да прегледају сваки контејнер који брод довезе за њу, али да то није одобрено.

- Замолили смо да се из превентивних разлога прегледа сваки контејнер који брод за нас довезе у Луку Бар. Нажалост, одговор царинских органа је био негативан, са објашњењем да би то што ми тражимо довело до неоправданог трошења ресурса и исцрпљивања људства. Уз то смо добили и предлог да можда треба да размислимо о паузи у пословању ако сумњамо да је свака пошиљка контаминирана - саопштила је Растодерова компанија.

Компанија Растодер груп, основана прије 30 година, једна је од водећих увозника банана из Централне и Јужне Америке. Фирма наводи да банане редовно доставља и тржишту Црне Горе преко Луке Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. avgust 2022 17:59