Dritan Abazović / Foto: LAZAR RUžIć
15/01/2023 u 17:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Na sjednici početkom februara glasanje o sudijama Ustavnog suda

On je zakazao pres konferenciju nakon sastanka sa ministarkom vanjskih poslova i potpredsjednicom Vlade Slovenije Tanjom Fajon

Fokus u narednih 15 danas trebalo bi da bude isključivo na rješavanju pitanja koje se tiče izbora sudija Ustavnog suda, saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, navodeći da će sjednica na kojoj će se glasati o sudijama biti najkasnije početkom februara.

- Vjerujem da će tokom sedmice parlament početi sa intervjuima, imamo 27 kandidata, podsjetio je on.

On je zakazao pres konferenciju nakon sastanka sa ministarkom vanjskih poslova i potpredsjednicom Vlade Slovenije Tanjom Fajon. Tema sastanka bila je situacija u vezi sa rješavanjem pitanja Ustavnog suda, i uopšte političke situacije.

Kako je kazao Fajon je došla kao ministarka vanjskih poslova Slovenije, a ne kao izaslanica Žozefa Borelja, ističući da se ne mogu ni njene ostale funkcije zanemariti.

Na pitanje da li je od Fajon danas ponovljena poruka o eventualnom stopiranju evropskog puta Crne Gore, kazao je da to nije čuo.

- Takve negativne poruke nisam čuo. To je problem crnogorskog, našeg društva. Ljudi su došli kao i prije 15 dana tako i danas, sa željom da stvari idu naprijed, a ne nazad, kazao je on.

Na navode pojedinih medija o viznom režimu za Crnu Goru, stakao je da to niko nikad nije pomenuo, te da je i sam to čuo prvi put iz medija.

- Fejk njuz je učestao, ne samo u Crnoj Gori, dodao je on.

Istakao je da Vlada svoj posao izvršava na najboljem mogućem nivou.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 06:39