/ foto: dan
10/11/2023 u 19:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akt o ostavkama povučen, Mandić kaže da će poštovati procedure

On je rekao da još nije imenovao svoje pravne savjetnike, pa se zbog toga oslonio na skupštinske službe i generalnog sekretara

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić povukao je akt kojim konstatuje ostavke na poslaničke funkcije premijera Milojka Spajića i ministara koji je uputio Državnoj izbornoj komisiji, nakon tehničkog propusta.

Mandić je reagovao nakon što su iz opozicije uputili protest što nijesu na uobičajeni način informisani o održavanju današnje sjednice parlamenta, piše RTCG portal.

Mandić je poručio da je u pitanju bila tehnička greška te da je on nakon toga reagovao i povukao akt kako bi omogućio transparentan i nesmetan rad najvišeg zakonodavnog doma. DPS je ranije najavila krivične prijave protiv predsjednika parlamenta i generalnog sekretara Aleksandra Klarića. 

Mandić je za TV Prva rekao da je informisao DIK da povlači akt o konstatovanju ostavki 17 poslanika i potrebi da se popune upražnjena poslanička mjesta.

On je rekao da još nije imenovao svoje pravne savjetnike, pa se zbog toga oslonio na skupštinske službe i generalnog sekretara. Kaže da je imao saznanje da se ovakva situacija na sličan način rješavala ranije. 

"U srijedu ćemo, kada bude nastavak Skupštine, konstatovati ostavke pa će DIK odraditi svoj dio posla. Poštujući opoziciju i sve one ljude koji žele da se procedure poštuju, akt je povučen. Moj cilj je da parlament nastavi u punom sastavu, a ne na bilo koji način da se vrši opstrukcija jer je potreban dugo očekivan napredak", kazao je Mandić. 

 

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić na sjednici je konstatovao ostavke na poslaničke funkcije Milojka Spajića, Anđele Jakšić Stojanović, Filipa Radulovića, Vojislava Šimuna, Naide Nišić, Maide Gorčević, Filipa Ivanovića, Andreja Milovića, Mirka Đukića, Srđana Pavićevića, Vladimira Martinovića, Alekse Bečića, Moma Koprivice, Dragana Krapovića, Vladimira Jokovića, Dragoslava Šćekića i Nika Đeljošaja.

Oni su, kako je istakao, ostavke podnijeli na mjesta poslanika u Skupštini zbog nespojivosti funkcija, imajući u vidu da su izabrani za članove Vlade.

“Parlament će o ostavkama obavijestiti Državnu izbornu komisiju, koja će izvršiti popunu upražnjenih mjesta”, kazao je Mandić.

Dao je pauzu kako bi se Državna izborna komisija sastala i podnijela Skupštini izvještaj o popuni. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:01