Михаило Анђушић / - Фото: Лазар Ружић
14/09/2021 u 21:52 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Анђушић: Демократе су демагози

Њима jе, ипак, важниjе да у борби за гласове између њих и ДФ-а задрже уз себе што више екстремиста и националиста, него да саопште jасан став по било ком питању, казао је Анђушић

Бечићеве Демократе, по свом старом обичаjу, затрпаваjу jавност неважним информациjама кад год треба да прикриjу неко своjе непочинство, истакао је члан Извршног одбора ДПС-а, Михаило Анђушић.

– Тако су урадили и данас, покушаваjући да потпуно небитним снимком из приватних ваjбер група скрену пажњу грађана са чињенице да њихови одборници ниjесу учествовали у раду Скупштине Приjестонице Цетиње, у расправи о веома важним питањима за будућност Црне Горе. Такође, то jе требало да им послужи и као изговор што већ данима не само избjегаваjу, да осуде напад активисте ДФ-а на градоначелника Подгорице Ивана Вуковића, већ и jавно легитимишу, подстичући тиме своjе присталице на даље насиље према неистомишљеницима – наводи Анђушић.

Он је истакао и да је једна од чињеница коjу желе да замаскираjу своjим спиновањем jе и то да jе Општина Херцег Нови, у коjоj су Демократе на власти, покровитељ обиљежавања „Дана спрског jединства, слободе и националне заставе”, заjедно са СПЦ и броjним црквеним организациjама, коjи jе Влада Србиjе успоставила прошле године, а у Црноj Гори ниjе никакав званични празник.

– Демократе остаjу демагози у свакоj прилици коjа им се укаже, без обзира на чињеницу да би, као дио власти, морали да преузимаjу одговорност и понашаjу се у складу са демократским начелима. Њима jе, ипак, важниjе да у борби за гласове између њих и ДФ-а задрже уз себе што више екстремиста и националиста, него да саопште jасан став по било ком питању. Препоручуjемо им да се посвете разрачунавању са коалиционим партнерима, иде им много боље од спиновања и сакривања чињеница о свему што раде – закључио је Анђушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:16