Aleksa Bečić - Peter Felten / - VLADA
16/01/2024 u 12:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić - Felten: Njemačka će nastaviti da podržava Crnu Goru na evropskom i evroatlantskom putu

Felten je čestitao na postignutim rezultatima u prvim mjesecima rada nove Vlade, izrazivši spremnost za pomoć i saradnju u oblasti bezbjednosti, kao i svim drugim oblastima koje su u nadležnosti potpredsjednika Bečića

Njemačka će nastaviti da podržava Crnu Goru kao prijateljsku zemlju, NATO partnera i buduću članicu Evropske unije u ostvarivanju zajedničkih ciljeva na evropskom i evroatlantskom putu, zaključeno je na sastanku zamjenika predsjednika Vlade Crne Gore Alekse Bečića sa sa ambasadorom Njemačke, Peterom Feltenom

Felten je čestitao na postignutim rezultatima u prvim mjesecima rada nove Vlade, izrazivši spremnost za pomoć i saradnju u oblasti bezbjednosti, kao i svim drugim oblastima koje su u nadležnosti potpredsjednika Bečića, a koje je ocijenio ključnim za budućnost i evropski put Crne Gore. 

- Potpredsjednik Bečić je istakao da je ohrabren dosadašnjim radom nove vlasti koja je, uprkos velikom broju naslijeđenih problema, već na početku mandata pokazala odlučnost u jačanju državnih institucija i ubrzanju evropskog puta. Među njima je posebno izdvojio izbor sedmog sudije Ustavnog suda, kompletiranje Sudskog savjeta i izvođenje Centralne banke Crne Gore iz v.d. stanja izborom prve guvernerke u istoriji Crne Gore, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove.

To su, kako je naglasio potpredsjednik Bečić, ključni koraci ka uspostavljanju funkcionalnosti crnogorskih institucija bez koje ne može doći do suštinskih reformi. Osim toga, Bečić je izrazio očekivanje da će uskoro biti izabran Vrhovni državni tužilac, što bi bio još jedan korak na polju institucionalne stabilizacije ali i napretka na evropskom putu. U tom kontekstu, zamjenik premijera je naglasio da je vrijeme da crnogorsko društvo iza sebe ostavi ideološko-identitetske podjele i fokusira se na ekonomska, socijalna pitanja i vladavinu prava. 

- Crna Gora je nakon dugo vremena ušla u institucionalnu i društveno-političku stabilnost, a to je ključmi osnov uspješnog sprovodjena reformi i ukupnog progresa. Važno je da nastavimo putem stabilnosti, odgovornosti, smirivanja tenzija, zajedničkog rada, a osnov za uspjeh je da se svako drži svojih nadležnosti, zakonskih ovlašćena, principa timskog rada i odgovornosti. Borba protiv kriminala i korupcije je osnov opstanka i budućnosti našeg društva, kontinuirane pobjede u borbi sa mafijom su imperativ, zato u bezbjednosnom sektoru nema mjesta mafijaškim strukturama, trulim kompromisima i nedozvoljenim uticajima, jer niti će zaštićenih biti, niti će se sa državom više bilo ko igrati, zaključio je Bečiċ.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:55